Diari Més

Societat

Salou s'oposa fermament a reallotjar 17 famílies de Campclar

Fonts del Departament d’Habitatge han confirmat que seria al municipi salouenc on anirien aquests ciutadans que van patir un incendi, recentment, als seus habitatges

L'alcalde de Salou, Pere Granados, durant un ple.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, durant un ple.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Salou,Pere Granados, s’oposa al reallotjament de 17 famílies de Camp Clar a Salou, a les quals, recentment, se’ls han cremat diversos habitatges, distribuïts en dos edificis, «si la Generalitat no ens garanteix que han superat, satisfactòriament, una prova prèvia, PCR, per descartar el coronavirus».

La directora d’Habitatge ha confirmat al batlle salouenc que aquests ciutadans es reallotjaran aSalou, però Pere Granados és totalment contrari a aquesta decisió, perquè «mentre no els facin la prova del coronavirus per evitar un focus de contaminació vírica importada per residents d’un altre municipi, posaranen risc la salut dels nostres convilatans i convilatanes, i també de les persones que viuen a l’immoble, que són vulnerables».

El batlle ha titllat aquesta imposicióde la Generalitat com «d'irresponsable», a banda que «contradiu els propis criteris de l’organisme, pel que fa a evitar desplaçaments».

Cal dir, també, que la Comunitat de Propietaris de l'immoble que els hauria d'acollir a Salou està «absolutament en contra» de l'arribada de les 17 famílies de Camp Clar.

AnaLorente, la vocal de l'edificiBahíaDorada de Salou ha destacat a aquesta redacció que els veïns de Camp Clar «trencarienl'ordre de confinament» implantat ara mateix arreu de l'Estat espanyol. En total, s'estima que el nombre total de persones ques'hauriende traslladar a l'edificiésde més d'una cinquantena iLorenteafirma que «això suposa un gran risc per tot l'edifici sobretot si es té en compte que aquí tenim gent que són de risc».

La vocal assegura que estan en contacte amb l'Ajuntament de Salou -que també s'ha oposat a l'arribada de les 17 famílies- per tal de buscar una solució perquè «no només és un problema pels que vivim a l'edifici sinó també per tota la població de Salou» a la quepodrienexposarquansurtina fer les seves compres.

Lorenteassegura que notindrien«cap problema» en rebre'ls siesgarantísque cap d'ells té Covid-19 després d'haver-se fet el test corresponent. Segons la vocal, unaimmobiliàriaha estat qui ha ofert l'edifici a les famílies de Camp Clar i, des de la comunitat de l'edifici, denuncien que en cap moment se'ls va advertir o demanar opinió.

tracking