Diari Més

Turisme

Els viatges van descendir un 95,20% el divendres de Setmana Santa

El trànsit d'accés a les ciutats també ha caigut un 93 per cent, la major xifra des del decret de l'estat d'alarma

Els viatges van descendir un 95,20% el divendres de Setmana Santa

Els viatges van descendir un 95,20% el divendres de Setmana SantaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els moviments de llarg recorregut de vehicles lleugers des de les principals ciutats d'Espanya van registrar aquest divendres un descens del 95,20 per cent respecte a un dia equivalent del mes passat.

Segons les dades ofertes aquest dissabte per la Direcció General de Trànsit els moviments d'accés a les grans ciutats tant d'entrada com de sortida s'han reduït en un 93 per cent.

Les xifres recaptades la vespra mostren també un descens del 81,20 per cent dels moviments de llarg recorregut dels vehicles pesants i una caiguda del 91,92 per cent del trànsit fronterer.

La frontera entre Espanya i Portugal va tenir un descens de moviments d'entrada del 94,11 per cent i un 92,39 de les sortides.

Per part seva, en els passos amb França es va reduir un 87,54 per cent el trànsit d'entrada i un 93,65 el de les sortides.

Aquest divendres va ser Màlaga on es va experimentar una variació més notable, amb una disminució del 95 per cent en l'entrada a la ciutat i un 94 per cent en les sortides.

A Madrid, tant les vies d'entrada com les d'accés, van tenir un descens del 93 per cent.

També a Barcelona van caure les xifres, en un 94 per cent tant en les entrades com en les sortides de la Ciutat Comtal.

La ciutat d'Espanya que menys va reduir els seus moviments en les carreteres va ser València, amb una caiguda del 91 per cent tant en les sortides com en els accessos.

Els desplaçaments de llarg recorregut de trànsit lleuger per tota la geografia espanyola van disminuir un 95,20 per cent, i va anar en el centre peninsular i la zona nord on més es va observar aquest descens.

Aquest divendres, segons la DGT, es van realitzar tan sols 62.029 viatges de llarg recorregut enfront dels 1.292.159 que es van produir en dies equivalents.

Els trajectes de llarg recorregut dels vehicles pesants també van tenir un descens considerable, en concret del 81,20 per cent.

La xifra conjunta de tots dos tipus de vehicles mostren un descens global del 92,31 per cent dels moviments de llarg recorregut, que també és la xifra més baixa des de l'inici de l'estat d'alarma.

També va haver-hi un descens dels moviments urbans a les ciutats d'un 92 per cent, segons les dades facilitades pels Ajuntaments de Barcelona, Sevilla i Valladolid a la DGT

tracking