Diari Més

Societat

Corea del Sud usarà braçalets electrònics per als quals violin la quarantena

Corea del Sud va anunciar avui dissabte que col·locarà braçalets electrònics a aquelles persones que se saltin les quarantenes

Treballadors desinfecten un carrer a Corea del Sur

Corea del Sud usarà braçalets electrònics per als quals violin la quarantenaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant una reunió de la unitat per a combatre elcoronavirusal país, el primer ministre sud-coreà,ChungSye-*kyun, va explicar, en declaracions que recull l'agènciaYonhap, que el Govern ha adoptat la decisió després de «una intensa deliberació» i davant l'augment en el nombre de persones que s'estan saltant els confinaments.

Corea del Sud no ha tancat davanteres ni limitat els moviments de ciutadans des que es va detectar el virus al país a final de gener, però sí que imposa una quarantena obligatòria de 14 dies a tots aquells que hagin mantingut contacte directe amb positius confirmats i també a tots aquells que entren al país.

Aquestes polseres es col·locaran a aquells que hagin violat aquestes quarantenes, alguna cosa que ja de per si mateix implica fins a un any de presó i multes de fins a 10 milions dewones(uns 7.540 euros/8.250 dòlars), i alertaran a les autoritats cada vegada que la persona tracti de llevar-la-hi o abandoni el seu espai de confinament.

El Ministeri de l'Interior sud-coreà té una aplicació per al mòbil que funciona amb GPS i també alerta a funcionaris quan es depassa la zona de quarantena, però la seva descàrrega no és obligatòria i a més molts dels quals van violar els confinaments simplement van decidir no portar damunt el seu telèfon.

Actualment hi ha una mica més de 50.000 persones en quarantena obligatòria a Corea del Sud i almenys unes 160 han violat els confinaments, segons dades del Govern.

Corea del Sud també està tractant de contenir els casos importats, que en les últimes setmanes estan suposant entorn de la meitat del total de nous contagis diaris.

Avui mateix, el país asiàtic va reportar 30 noves infeccions, de les quals 12 són casos importats.

És el sisè dia consecutiu que Corea del Sud, que ha passat de ser el segon país més afectat pel virus a ser un dels quals millor està gestionant la situació, registra menys de 50 nous casos diaris.

En total el país suma 10.480 contagis, però només 3.026 són casos actius (el 28,8% del total), ja que en haver aconseguitaplanarla corba d'infeccions diàries, 7.243 persones (el 69,1% del total s'han curat ja.

Al seu torn, 211 persones han mort a causa del virus a Corea del Sud, on la taxa deletalidadés d'una mica més del 2%.

tracking