Diari Més

Banca

CaixaBank rep 90.000 sol·licituds per crèdits de l'ICO per un import de 8.500 milions

L'entitat ja ha concedit préstecs a les empreses per valor de 8.000 MEUR

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar.

CaixaBank emet un bo social per «lluitar contra la pobresa»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CaixaBank ha rebut 90.000 sol·licituds dels seus clients per un import de 8.500 milions d'euros per beneficiar-se dels crèdits de l'ICO. Segons un comunicat, l'entitat ja ha concedit préstecs a les empreses per valor de 8.000 MEUR entre el 16 de març, quan es va declarar l'estat de l'arma, i final de mes. Aquests diners es destinaran a facilitar el finançament de grans empreses, PIMES, autònoms i emprenedors. CaixaBank diu que l'entitat «vol seguir sent una peça clau perquè la recuperació de l'economia espanyola es produeixi el més ràpid posible, facilitant la concessió de crèdit i donant suport a les necessitats d'empreses i particulars».

En un comunicat, CaixaBank recorda que ha activat un ampli paquet de mesures amb l'objectiu d'atenuar els efectes econòmics del coronavirus i donar suport a les necessitats d'empreses i particulars. El banc cita la col·laboració de VidaCaixa, l'asseguradora del grup, que ha impulsat una assegurança de vida col·lectiva que cobrirà a tots els sanitaris espanyols durant sis mesos en cas de mort o d'hospitalització per la COVID-19. En la iniciativa participen un centenar d'asseguradores en funció de la seva quota de mercat, amb una aportació conjunta de 37 milions d'euros.

La nota també destaca el gest d'avançar al 20 de març l'abonament de la pensió dels seus clients i un pla d'atenció prioritària per la gent gran.

En relació amb els habitatges dels seus clients, i a més d'adherir-se a la moratòria hipotecària plantejada pel Govern, CaixaBank ha anunciat que condonarà a partir d'abril les rendes als inquilins d'habitatges propietat de la seva filial immobiliària BuildingCenter, si compleixen unes condicions. A més, ha assumit el compromís de les patronals per activar un ajornament de fins a 12 mesos en l'amortització de capital per a usuaris amb una hipoteca afectada econòmicament per la situació generada per la covid-19.

tracking