Diari Més

Laboral

Patronal i sindicats de la construcció acorden una guia preventiva per la tornada de les obres dilluns

Les mesures inclouen els accessos per torns, la jornada continuada o el reforç de la higiene i la distància de seguretat

Les obres d'enderroc del número 12 del carrer de la Puríssima Concepció van acabar al novembre.

Les obres d'ampliació del Centre de Lectura començaran al maigGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patronals i sindicats de la construcció han acordat una guia de prevenció per la tornada de les obres a partir de dilluns, amb el relaxament de les mesures de confinament per part de l'Estat espanyol. Entre les mesures previstes hi ha l'accés per torn als recintes, la jornada continuada, la inclusió de pauses i descansos o el reforç de les mesures d'higiene. A més, també s'inclouen recomanacions com la de mantenir la distància de seguretat o fer servir guants i proteccions respiratòries quan calguin dues persones treballant a menys de dos metres. Les obres poden reprendre's amb la finalització del permís retribuït obligatori.
L'acord s'ha aconseguit, a petició del govern, entre els agents socials del sector de la construcció: la patronal, la Confederació Nacional de la Construcció, i els sindicats (CCOO Construcció i Serveis i la UGT-FICA).

La guia és d'aplicació a tots els centres de treball temporals o mòbils, és a dir, a les obres de construcció, i l'han de seguir tots els treballadors, subcontractats, autònoms, proveïdors o persones que entrin al recinte.

tracking