Diari Més

Consum

Movistar no suspendrà les línies de prepagament que superin el límit per a recarregar-les

La mesura, sol·licitada per Facua, permetrà que es puguin rebre trucades encara que no s'hagi renovat el pagament

Un treballador mirant el móbil

L'abús del mòbil, la manca de rutines i l'excés d'informació negativa afecten el son durant el confinamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia de telecomunicacions Movistar ha decidit que les línies mòbils de prepagament que hagin esgotat els terminis per fer recàrregues no se suspendran automàticament. D'aquesta manera, encara que no s'hagi fet cap pagament, l'usuari continuarà mantenint el número i podrà rebre trucades.

Així, la companyia assumeix una petició feta des de l'associació de consumidorsFacuaper ser aplicada almenys mentre duri el període d'alarma sanitària pel coronavirus. Movistar ha anunciat que aquesta mesura de pròrroga l'aplicarà durant sis mesos des del moment en què abans s'hauria donat de baixa el servei.

Les condicions contractuals de les targetes de prepagament de Movistar estableixen que poden utilitzar-se sense realitzar recàrregues un màxim de6mesos. Si passat aquest període no s'afegeix saldo a la línia, aquest queda bloquejat. A partir de llavors, el client pot rebre trucades durant40dies -termini per a recuperar el saldo- i SMS durant 54, però no és possible trucar, enviar missatges ni navegar per internet. Si deixa passar aquest termini addicional de54dies, perd el número, ja que la targeta es dóna de baixa definitivament.

Facuaha explicat que la petició per ampliar el termini abans de la baixa del servei també l'ha realitzada a la resta d'operadores com Vodafone, Orange, el grupMásMóvil(Yoigoi Pepephone) i la resta d'operadores virtuals.

tracking