Diari Més

El director de l'OMS revela que ha patit atacs i amenaces de mort

Alguns dels atacs que ha rebut han estat de caràcter racista

Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una compareixença a la seu de l'OMS a Ginebra.

El director de l'OMS revela que ha patit atacs i amenaces de mortEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha revelat que en els últims tres mesos, període durant el qual la seva entitat ha liderat la lluita global contra el coronavirus, ha rebut amenaces de morts i atacs de diferents tipus, entre ells de caràcter racista.

«Fa tres mesos rebo atacs personals, alguns racistes i per a ser honest estic orgullós del meu color. He rebut fins i tot amenaces de mort, però no m'importa en l'absolut. Per què m'importaria ser atacat si la gent està morint, si estem perdent vides cada minut?», ha dit el responsable d'origen etíop.

Tedros, microbiòleg i que va ser ministre de Sanitat i d'Exteriors del seu país, ha afirmat que un dels atacs inicials es va gestar a Taiwan i que el govern, en plena crisi del coronavirus a Àsia, no es va desmarcar d'aquestes agressions a la seva persona.

En una conferència de premsa virtual i acompanyat de dos alts càrrecs que coordinen la resposta de l'OMS a la pandèmia, el director general ha sostingut que mentre els atacs siguin contra ell no els para esment, però que sent una gran tristesa quan estan dirigits contra la comunitat o el continent africà.

«Quan és personal m'és igual, jo no sóc millor que ningú, però quan s'insulta a una comunitat sencera, llavors prou, això no ho puc tolerar», ha comentat en un to tranquil.

Ha agregat que a l'OMS «no es fa política» i que la seva missió és «preocupar-nos pels pobres i els vulnerables» en aquests temps en els quals el món sencer està embolicat en la crisi causada pel coronavirus.

«L'OMS farà tot el possible per a no lamentar res, però en el camí ens equivocarem, com qualsevol ésser humà», ha assenyalat, recordant que hi ha i hi haurà avaluacions sobre les mesures encertades i els errors que l'organització va poder haver comès des que es va detectar l'aparició del coronavirus.

tracking