Diari Més

Ciència

Desenvolupen un algoritme per prevenir casos per Covid-19 després del confinament

Permetrà determinar amb quines persones va estar en contacte el malalt durant els dies d'incubació del virus

Una professional sanitària pren notes en una pissarra dels tractaments i proves als pacients amb covid-19 en un dels blocs quirúrgics de l'Hospital Clínic de Barcelona habilitat com a UCI en la pandèmia de coronavirus.

Catalunya supera els 3.000 morts per coronavirus i s'acosta als 30.000 positiusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresaCarmetry, del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (PCUMH) d'Elx, ha desenvolupat una nova eina tecnològica basada en la Intel·ligència Artificial que ajuda a prevenir i reduir el nombre de casos per coronavirus després del període de confinament.

La tecnologia, basada també en la geolocalització, consisteix en l'ús d'un model de variables tridimensionals per a analitzar en un rang espacial i temporal la trajectòria GPS d'un individu positiu per COVID-19.

L'algoritme permetrà, a través de dues aplicacions, determinar amb quines persones va estar en contacte durant els dies d'incubació del virus, segons han explicat fonts de la universitat en un comunicat.

Per a cada punt de la trajectòria de l'individu contagiat per coronavirus, es té en compte, a més de la proximitat entre tots dos individus, la durada del temps d'exposició al virus amb la finalitat d'estimar la càrrega viral del contagi dins d'un radi i des de la trajectòria inicial a la resta de trajectòries GPS.

«L'important és creuar les dades anònimes de centenars de milers de persones i aplicar un algoritme intel·ligent que aconsegueixi ajudar al país» i avisar de primeres a persones que hagin estat en contacte amb altres individus contagiats, tant si es coneixen com no, han assegurat els promotors deCarmetry,ArturoGil i David Úbeda.

Les aplicacions que permetran el rastreig del contagi s'utilitzaran durant el període concret de durada de la pandèmia i després s'esborraran, per la qual cosa la confidencialitat del tractament de dades està assegurada.

Aquesta empresa especialitzada enBigData i Intel·ligència Artificial aplicada al sector de l'automoció i el transport ofereix solucions en mobilitat enfocades a optimitzar el control i la gestió en temps real dels vehicles i els conductors de les empreses.

tracking