Diari Més

Salut

Vergés afirma «amb tota prudència» que hi ha «certa contenció» de la covid-19 però alerta que pot haver-hi «rebrots»

La consellera apunta que el confinament «total» és la mesura «més segura» avui dia per combatre l'epidèmia

Un tècnic sanitari desinfectant una llitera d'una ambulància.

Moren quatre persones més a Tarragona per coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat aquest dimecres «amb tota precaució i prudència» que el moment actual és de «certa contenció» de la malaltia de la covid-19 gràcies a l'aplicació de mesures. «Les mesures calien i estan funcionant», ha remarcat. Amb tot, ha advertit que no és possible relaxar-se perquè les epidèmies tenen pics alts però també tenen «rebrots» i no serà «una excepció». Per això, ha dit cal fer tot allò necessari per «gestionar bé» les properes setmanes. «Continuem dient que el confinament total és la mesura més segura que avui tenim per fer front a l'epidèmia», ha afegit. Alhora, ha indicat cal seguir treballant mentre hi hagi el virus per tractar la informació, les proves i les persones que en tenen cura.
Segons Vergés, totes les estratègies futures «passen per moltes eines», han de ser «clares»i cal fer «passes segures». A més, cal treballar «bé» els grups poblacionals i tenir cura dels col·lectius de risc que cal protegir així com les persones que treballen en serveis essencials.

Preguntada per un possible xoc amb el govern espanyol de cara quina ha de ser l'estratègia de desconfinament, Vergés ha apuntat que en relació a l'epidèmia «no hi ha d'haver xocs de trens». Ha afegit, però, que li sembla «absurd» voler-ho fer «igual» a tot el territori. «Malgrat que l'estat espanyol vulgui fer estratègies unificades seguirem defensant el que toca, que és el millor per a la ciutadania», ha conclòs.

Per altra banda, Vergés també ha assegurat que el Govern fa setmanes que treballa amb el gremi d'hotelers o amb ajuntaments per trobar espais disponibles per fer front a l'epidèmia.

Així, en relació a la petició del govern espanyol perquè notifiquin espais per a possibles positius de covid asimptomàtics, la consellera ha afirmat que «primer ha d'haver-hi la decisió de què hem de fer i com ho volem fer i després els espais són a disposició». «No tinc cap dubte que això estarà a disposició si decidim que ho necessitem», ha sentenciat.

Vergés també ha explicat que per ara el govern espanyol no els ha donat resposta sobre la possibilitat d'incorporar professionals de la Xina. «Tenim la intenció d'incorporar tots aquells professionals sanitaris que necessitem», ha expressat.

Per últim, i en relació a preguntes dels periodistes, ha afirmat que s'estan traslladant alguns pacients de covid-19 en fase terminal o final de la vida a sociosanitaris però també n'hi ha altres que no s'estan traslladant però sí «acompanyant». «Allò important és que el traspàs sigui amb la màxima dignitat i respectant decisions», ha conclòs.

tracking