Diari Més

Transport posa a la disposició de les comunitats autònomes trens medicalitzats de Renfe

El Ministeri de Sanitat va realitzar un simulacre a l'estació d'Atocha

Ahir van fer un simulacre a l'estació d'Atocha de Madrid.

Transport posa a la disposició de les comunitats autònomes trens medicalitzats de RenfeRenfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministrede Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José LuisÁbalos, ha anunciat que ja disposen de trensmedicalitzatsde Renfe per a traslladar malalts de COVID-19 entre comunitats autònomes (CCAA) si fos necessari, encara que de moment cap ha sol·licitat els seus serveis.

«Renfe està adaptant trens per a poder traslladar malalts de COVID-19 d'unes comunitats a unes altres si això fos necessari, es tracta d'un recurs que posem a la seva disposició», ha assenyalat el ministre.

Aquests trens tenen capacitat per a 24 pacients i compten amb la peculiaritat de ser híbrids, és a dir, que funciona per tant per tracció elèctrica com amb dièsel, la qual cosa els permet circular per la pràctica totalitat de la xarxa ferroviària, tant per vies convencionals com per les d'alta velocitat.

«El procés d'adaptació compta ja amb el vistiplau de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària, i ahir mateix, amb l'objectiu de validar la seva idoneïtat, el Ministeri de Sanitat va realitzar un simulacre al'estació d'Atocha, al costat de tècnicsdel Summa112, Renfe iAdif», ha ditÁbalosen roda de premsa telemàtica.

D'altra banda, el titular de Transports ha informat queAdifha estès la suspensió del cobrament de lloguers a tots els locals i immobles arrendats, inclosos aquells que estan en estacions i els que la seva l'activitat de la qual no s'hagi vist interrompuda però sí que reduïda significativament pel coronavirus.

Inicialment, la suspensió es va aprovar únicament per a les rendes dels locals de les estacions que han hagut de tancar a conseqüència de les mesures per a combatre la pandèmia.

Imatge exterior d'un dels trens medicalitzats.

Transport posa a la disposició de les comunitats autònomes trens medicalitzats de RenfeRenfe

tracking