Diari Més

Salut

Com posar-nos i treure'ns una mascareta de protecció

Si no fem les accions correctament, correm el risc de contagiar-nos igualment

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mascaretes són un dels principals elements de protecció a l'hora d'evitar el contagi del coronavirus. I és per això que s'han començat a repartir entre aquells usuaris del transport públic, que l'han d'agafar per anar a treballar. Ara bé, tan important és dur la mascareta com saber com ens les hem de posar i treure. I és que si no seguim els passos correctament, podem contagiar-nos igualment i per tant el seu ús serà infructuós.

L'Organització Mundial de la Salut remarca que l'ús de mascaretes com a mètode preventiu davant de la covid-19 només és efectiu quan es combina amb un rentat de mans correcte, de manera que portar la mascareta no ens ha de fer baixar la guàrdia pel que fa a la neteja de les mans i al fet d'evitar tocar-nos els ulls, el nas o la boca.

Com posar-nos la mascareta?

Abans de col·locar-nos la mascareta cal que ens rentem les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic, ja que així ens assegurem de contaminar la mascareta, en cas d'haver tocat una superfície amb presència del virus. Amb les mans netes, ja ens podem posar la mascareta de manera que la boca i el nas quedin totalment cobertes. És important que no quedi cap espai entre la cara i la mascareta, perquè si no es permetria que el virus entrés i per tant l'ús de la mascareta hauria estat fallit.

Mentre duguem la mascareta posada, l'OMS recomana no tocar-la i en cas que s'hagi tocat, rentar-se les mans immediatament.

Com treure'ns la mascareta?

Ara bé, tan important és col·locar-nos correctament la mascareta com treure'ns-la. El més important és que únicament toquem la part interior, és a dir, aquella que només ha estat en contacte amb la nostra pell. Si toquem la part exterior, que ha estat exposada a l'aire, correm el risc de contagiar-nos. Al treure'ns la mascareta ens hem de tornar a rentar les mans correctament i si hem de llençar la mascareta, es recomana fer-ho en un cubell d'escombraries tancat.

tracking