Diari Més

WhatsApp limita el reenviament de missatges per a evitar que es viralitzin rumors falsos

L'empresa ha establert un límit perquè aquests missatges només es puguin reenviar a un xat cada vegada

Es tracta d'una nova amenaça pels usuaris

La Guàrdia Civil alerta d'una nova estafa a través de Whatsapp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La xarxa social de missatgeria privada WhatsApp ha decidit limitar el reenviament de missatges per a tractar d'evitar que es viralitzin rumors falsos i informacions errònies a més de missatges que poden arribar a ser aclaparadors.

Aquesta empresa ha observat avui que, davant la pandèmia mundial a causa del coronavirus, hi ha milers de milions de persones en el món que no poden veure als seus amics i familiars i que estan utilitzant aquest tipus de xarxes per a comunicar-se amb ells, però també amb metges i professors.

Per a blindar-los un espai «segur» i assegurar la privacitat d'aquestes converses, tots els missatges d'aquesta xarxa estan xifrats «d'extrem a extrem».

L'any passat l'empresa ja va donar a conèixer als seus usuaris quan els missatges estaven sent reenviats moltes vegades, i avisava d'això amb una «etiqueta» (una doble fletxa) que indica que aquests missatges no els havia creat un pròxim i són per això menys personals que els típics missatges que s'envien per aquesta xarxa de missatgeria.

Ara l'empresa ha establert un límit perquè aquests missatges només es puguin reenviar a un xat cada vegada.

Però WhatsApp ha observat, en una comunicació a tots els seus clients, que no estan desaconsellades totes les reenviades, i que hi ha molts usuaris que comparteixen informació útil, o vídeos divertits,memes, reflexions o oracions que consideren importants.

Però la xarxa sí que ha observat un augment significatiu de la quantitat dereeenviamentsque per a alguns usuaris pot resultar aclaparador i contribuir a la divulgació d'informació errònia, i ha decidit intentar alentir la divulgació d'aquests missatges perquè continuï sent un espai dedicat sobretot a les converses personals.

La xarxa ha recordat avui que està treballant directament amb ONG i organismes internacionals, com l'Organització Mundial de la Salut i més de vint ministeris de sanitat, amb la finalitat de connectar a les persones amb la informació precisa.

«Ara més que mai les persones necessiten poder comunicar-se de manera privada», ha corroborat la xarxa.

tracking