Diari Més

Lufthansa tanca Germanwings i redueix l'operativa de totes les línies del grup

La companyia alerta que passaran «anys» abans que la demanda mundial torni als nivells precrisi

Imatge d'arxiu d'un avió de Germanwings.

Lufthansa tanca Germanwings i redueix l'operativa de totes les línies del grup pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lufthansa ha anunciat que tanca la marca Germanwings i redueix l'operativa de totes les línies del grup en el marc de la crisi causada per la pandèmia del coronavirus. El consell executiu de la companyia considera que passaran «mesos» fins que les restriccions mundials per viatjar s'aixequin del tot, i «anys» fins que la demanda mundial de viatges en avió torni als nivells precrisi. Així, a Lufthansa es desmantellaran permanentment sis Airbus A380 i set A340, així com cinc Boeing 747. A banda, onze Airbus A320 seran retirats de les operacions de viatges curts. L'empresa redueix, així, la capacitat als hubs de Frankfurt i Munich. Luhthansa Cityline també retirarà tres Airbus A340.

Eurowings, de la seva banda, també reduirà el número d'aparells. Al sector del viatge curt es preveu retirar deu Airbus A320. També es retallarà el volum d'operacions del sector del viatge llarg.

A més, s'accelerarà la decisió, presa abans de la crisi, de fusionar Eurowings amb Germanwings. Totes les operacions d'aquesta última s'interrompran.

Els programes de reestructuració ja iniciats a Austrian Airlines i Brussel Airlines «s'intensificaran». Entre d'altres coses, ambdues companyies treballen per reduir els vols. Farà el mateix Swiss International Air Lines.

Pel que fa a la plantilla, el consell executiu ja prepara les converses amb els sindicats per implementar «nous models d'ocupació amb l'objectiu de mantenir tants llocs de feina com sigui possible».

tracking