Diari Més

Les mascaretes de cotó poden ser una font potencial d'infecció del coronavirus

L'OMS no recomana el seu ús per tota la població, ja que poden donar sensació falsa de seguretat

Dos xinesos amb mascareta per evitar el contagi del coronavirus originat a Wuhan

Augmenta la venda de mascaretes a les farmàcies de Tarragona pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat un informe sobre l'ús dels equips de protecció individual (EPI) en el qual, entre altres consideracions, avisa que les mascaretes fetes amb cotó poden ser una font potencial d'infecció, ja que no són resistents als fluids i, per tant, poden retenir la humitat i contaminar-se.

Per aquest motiu, ha rebutjat l'ús d'aquestes mascaretes per part del personal sanitari perquè, a més, es desconeixen els microorganismes que són capaços de travessar la barrera de protecció que suposa el cotó. Així mateix, també ha avisat que no existeix cap evidència científica que les mascaretes fetes amb materials sintètics siguin efectives per a protegir els professionals sanitaris que atenen a malalts ambcovid-19. A més, també recomana obrir les finestres en llocs tancats, amb freqüència als domicilis.

L'OMS també recorda que totes les mascaretes, guants, bates i ulleres han de ser esterilitzades abans de posar-se-les i que, una vegada utilitzats els guants i les bates, hauran de ser llençats perquè estan potencialment contaminats.

L'organisme de les Nacions Unides rebutja l'ús de mascaretes per a la població en general, ja que poden crear un fals sentit de seguretat i evitar la pràctica de mesures més efectives com ara rentar-se les mans o el distanciament físic.

tracking