Diari Més

Societat

La Fundació Esclerosi Múltiple alerta que els afectats són col·lectiu de risc i pateixen un «doble aïllament»

La FEM impulsa una campanya per recaptar fons per la investigació i garantir no agreujar els símptomes de la malaltia

Els dos lots retirats corresponen a Venlafaxina Retard Davur de 75 mg.

Sanitat retira dos lots d'un medicament per al párkinsonFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Esclerosi Múltiple ha alertat que els afectats amb patologia són col·lectiu de risc i viuen un «doble aïllament». La FEM ha reivindicat la tasca d'atenció a aquest col·lectiu, unes 9.000 persones a Catalunya, que fan associacions de pacients per mantenir l'atenció i el suport durant el confinament. Els afectats que reben un tractament immunosupressor es consideren col·lectiu de risc davant la covid-19 i per això s'han d'extremar les precaucions. L'entitat ha indicat que els afectats han d'anar als hospitals a recollir la medicació o als hospitals de dia perquè se l'administrin, ja que no tots els centres o farmàcies l'envien a domicili. A més, han d'evitar el contagi amb cuidadors o familiars per minimitzar el risc.
La FEM ha indicat que aquesta situació afecta directament l'estat de salut físic i mental d'aquest col·lectiu, per la manca de mobilitat i l'aïllament total, que pot augmentar la sensació d'ansietat o agreujar situacions de depressió. Per això, és important que continuïn rebent atenció neurorehabilitadora i psicològica.

Per això, la FEM està centrant els esforços en fer un seguiment individualitzat i a través de trucades telefòniques, videoconferències i altres eines digitals continua donant una atenció integral. Actualment, més de 650 persones es beneficien dels serveis de l'organització.

La directora executiva de la FEM, Rosa Masriera, ha explicat que han anat traslladant tots els serveis al terreny online, des de la fisioteràpia, la teràpia ocupacional, el treball social o la logopèdia «per evitar complicacions de la malaltia i les conseqüències que se'n deriven». «També estem realitzant una important tasca d'acompanyament emocional, tant individual com grupal, amb psicòlegs experts, que ajuden les persones amb esclerosis i el seu entorn a encara millor la situació d'aïllament», ha afegit.

D'altra banda, s'ha implementat el teletreball per a les 90 persones amb discapacitat que ocupa el Centre Especial de Treball de la fundació.

Per últim, la FEM ha impulsat la campanya 'El coronavirus no ens pot aturar' per recaptar fons per la investigació i garantir que no s'agreugin els símptomes de la malaltia.

tracking