Diari Més

Els test ràpids de detecció d'anticossos augmentaran les possibilitats de diagnosticar de manera precoç el COVID-19

El Ministeri de Sanitat ha adquirit una partida de cinc milions d'aquests tests

Un sanitari realitzant un test ràpid per a la detecció del covid-19.

test ràpid coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La utilització dels test ràpids de detecció d'anticossos serviran per a augmentar la capacitat de diagnosticar el COVID-19 de manera precoç. El Ministeri de Sanitat ha adquirit una partida de cinc milions d'unitats, de les quals més d'un milió van començar a distribuir-se entre les comunitats autònomes diumenge passat. La resta es farà en els pròxims dies.

Actualment la PCR és la tècnica diagnòstica de referència. Els test ràpids de detecció d'anticossos, la fiabilitat dels quals ha estat estudiada al Centre Nacional de Microbiologia amb mostres de pacients de diversos hospitals, serviran de complement a aquests. Les pautes per a la seva utilització estan recollides a la Guia publicada a la web del Ministeri de Sanitat.

D'aquesta manera s'optimitzarà l'ús de les PCR ja que si el test ràpid és positiu es confirma el diagnòstic i només caldrà fer la primera si és negatiu.

On i com realitzaran?

Aquestes proves diagnòstiques es duran a terme fonamentalment en l'àmbit hospitalari i en residències de gent gran i centres sociosanitaris. En el primer cas el test ràpid està indicat en pacients amb alta sospita clínica, als quals no se'ls ha realitzat PCR o amb PCR negativa amb diversos dies d'evolució.

Respecte a les residències de gent gran i centres sociosanitaris l'objectiu és detectar precoçment els casos i investigar els possibles brots. Per tant, el seu ús està indicat en pacients simptomàtics si han transcorregut diversos dies des de l'inici de símptomes.

Si a la institució s'ha detectat més d'un cas amb símptomes no serà necessari obtenir un resultat positiu de tots per a considerar que existeix un brot, tractar i aïllar als pacients simptomàtics i procedir a la quarantena de la resta. La presa de mostres i l'anàlisi es realitzarà a la mateixa residència o centre.

En les institucions penitenciàries la PCR serà la prova diagnòstica. Els test de detecció d'anticossos serològics estan indicats en aquest cas per als pacients amb alta sospita clínica, sense PCR o amb PCR negativa amb diversos dies d'evolució des de l'inici de símptomes.

tracking