Diari Més

Els bancs d'aliments estimen que 1,5 milions de persones requeriran ajuda

Alguns col·lectius més vulnerables són bebès i nens petits que han deixat de rebre tractaments d'atenció primerenca

Els reis d'Espanya, Felip VI i Letizia, mantenen una videoconferència amb els responsables de la FESBA.

Els bancs d'aliments estimen que 1,5 milions de persones requeriran ajudaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reis han conversat aquest dimarts amb els responsables de la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal), els qui els han informat que l'impacte social de la crisi delcoronaviruspodria fer que 1,5 milions de persones haguessin de dependre d'aquesta entitat benèfica per a alimentar-se.

Don Felipe i donya Letizia han mantingut una videoconferència des del Palau de la Zarzuela amb la directiva deFesbal, encapçalada pel seu president, Juan Vicente Peral, han informat fonts de la Casa Reial.

La federació que agrupa els 54 bancs d'aliments distribuïts per tota Espanya ha exposat als reis que l'augment d'aturats registrats al març a causa de la crisi sanitària i els que pugui haver-hi a l'abril «fan témer que un gran nombre de persones cauran en situació de pobresa severa» i es veuran obligades a rebre ajudes alimentàries.

Segons els càlculs de l'entitat, almenys 1,5 milions de persones podrien dependre d'aquesta entitat solidària per a poder menjar.

El 2019, els bancs d'aliments van distribuir 145 milions de quilos d'aliments entre 1,1 milions de persones vulnerables.

A causa de la pandèmia, aquestes entitats solidàries van suspendre a mitjans de març les operacions presencials de recollida d'aliments i altres donacions, ja que molts dels seus voluntaris són persones majors, si bé van crear un dispositiu de serveis mínims per a atendre els més necessitats.

A més de voluntaris joves, han passat a col·laborar amb els bancs d'aliments algunes unitats de les Forces Armades, entre elles, la Guàrdia Real.

Diverses empreses i institucions han respost a la sol·licitud d'ajuda deFesbal, entre elles, la Fundació Reina Sofia, que ha donat 265.000 litres de llet.

La reina Letizia també ha entaulat un videoconferència amb l'equip directiu de l'organització Plena Inclusió, amb el seu president, Santiago López Noguera, al capdavant.

Aquesta ONG agrupa 935 associacions de tota Espanya que treballen en favor de les persones amb discapacitat intel·lectual i psicosocials.

Han detallat a donya Letizia alguns dels col·lectius que més estan sofrint la crisi delcoronavirus, entre ells, els bebès i nens petits que han deixat de rebre tractaments d'atenció primerenca per la falta de recursos de les seves famílies.

També li han parlat de les persones dependents i les seves famílies que necessiten personal professional per a la cura diària, i de les residències i pisos on no disposen de suficients equips de protecció individual (EPI), ni d'altres materials sanitaris per a evitar el contagi.

tracking