Diari Més

Successos

Detingut a Galícia un empresari pel robatori de gairebé 2 milions de mascaretes

El valor el material pot superar els 5 milions d'euros

Un fotògraf caminant per sobre les caixes buides on havia el material robat.

Detingut a Galícia un empresari pel robatori de gairebé 2 milions de mascaretesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia Nacional adscrits a Galícia han detingut a un empresari de Santiago de Compostel·la per la seva suposada implicació en el robatori de prop de dos milions de màscares, entre un altre material sanitari, en una nau situada en el polígon del Tambre.

L'empresa, que es dedica a la venda de material sanitari, està actualment en situació concursal i el valor del sostret es calcula en uns 5 milions d'euros, va informar la Xunta, de qui depèn aquesta unitat policial, en un comunicat.

L'operatiu va començar després de rebre els agents l'avís que en la nau podria haver-hi una gran quantitat de màscares, guants quirúrgics, pantalons, uniformes sanitaris, farmacioles i alcohol.

En concret, les màscares van ser robades gairebé íntegrament i tan sols van quedar unes 1.000 unitats. Tot el material robat va ser extret de les seves caixes i plàstics protectors amb l'objectiu d'ocultar la seva procedència.

Segons apunta la mateixa font, el robatori es va produir quan la pandèmia de coronavirus ja estava present en diversos països i era considerat un problema de salut pública, per la qual cosa la Policia indica que els autors del robatori «eren plenament conscients que aquest era un material molt necessari en la lluita contra la malaltia i que ja començava a escassejar en el mercat».

De fet, els autors del robatori es van fer amb els materials que més demanda tenen actualment i van deixar uns altres que no estan tan sol·licitats, com a botes o farmacioles.

Una vegada comprovades les imatges de les càmeres de seguretat i prendre declaració de testimonis, la recerca va apuntar a un empresari de Santiago, que havia estat vist al voltant de la nau i que, recentment, va mantenir suposadament una reunió amb ciutadans portuguesos que, amb posterioritat, van accedir a l'interior d'aquesta empresa.

Segons la mateixa font, la hipòtesi actual és que el material robat va ser venut a una empresa establerta a Portugal. El detingut va ser posat a disposició judicial.

Un agent revisant caixes al magatzem de l'empesa que va ser robada.

Detingut a Galícia un empresari pel robatori de gairebé 2 milions de mascaretesEfe

tracking