Diari Més

Societat

Un miler d'estudiants i personal universitari a l'estranger demana tornar a l'Estat, 200 dels quals des d'Itàlia

Entre dilluns i dimarts sortiran diversos vols italians cap a l'Estat

Imatge d'un avió de la companyia LATAM

Mor una espanyola en un avió que sobrevolava el Brasil rumb a Xile

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d'un miler d'estudiants i personal universitari espanyol que està a l'estranger demanen poder tornar a l'Estat. Així ho informa el CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles), que assenyala que un total de 15.000 membres de la comunitat universitària van respondre una enquesta sobre les necessitats d'estudiants a l'estranger. Segons apunten, gairebé 200 estudiants que volen tornar són a Itàlia. El CRUE diu que la col·laboració amb els Ministeris d'Assumptes Exteriors i d'Universitats permetrà enlairar vols des d'Itàlia entre aquest dilluns i dimarts perquè tots ells puguin retornar a l'Estat.
El CRUE remarca que les universitats han seguit «en tot moment» les instruccions marcades per les autoritats sanitàries i educativesi recorda que van demanar a estudiants que romanguessin als centres de destí per tal d'evitar desplaçaments innecessaris i seguissin les indicacions de les autoritats locals. Tot i això, assenyalen que la situació ha canviat «dràsticament» perquè gran part de els universitats de destí han suspès l'activitat acadèmica presencial i han tancat les instal·lacions, en alguns casos incloent els allotjaments universitaris, i també han incrementat les restriccions en la mobilitat.

Per aquest motiu recorden que van sol·licitar a la ministra d'Assumptes Exteriors, Arancha González Laya, i al ministre d'Universitats, Manuel Castells, que es creés un grup de treball conjunt amb el CRUE per coordinar les recomanacions i actuacions que calguin de cara als estudiants. El grup ha quedat constituït amb caràcter permanent per mantenir una comunicació fluïda entre tots els interlocutors.

Segons el CRUE, per aquest curs s'havien previst unes 40.000 mobilitats entre estudiants, PDI i PAS d'Erasmus+, a les que s'hi han de sumar 8.000 d'altres programes. Prop del 80% d'aquest total són en universitats europees, mentre que la resta són principalment a Amèrica i Àsia.

tracking