Diari Més

Un mal ús dels guants també pot exposar-nos de ple al coronavirus

Una infermera dels EUA ho ha demostrat en un vídeo utilitzant pintura com a exemple

Imatge d'arxiu d'una persona duent una mascareta i guants.

Un mal ús dels guants també pot exposar-nos de ple al coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats recomanen utilitzar guants i mascaretes sempre que s'hagi de sortir de casa per tal d'evitar estar exposats al coronavirus i reduir així els contagis per aquesta malaltia, però un mal ús d'aquests elements que ens protegeixen, poden exposar-nos de ple.

Així ho ha demostrat la infermera dels EUA Molly Lixey amb un vídeo que ha compartit a Facebook. En ell exemplifica el virus amb pintura i, amb els guants posats en tot moment, demostra com, si toca el virus, l'escampa per tot arreu a través dels guants. Ja sigui interactuant amb el móbil o conduint un cotxe, per exemple.

És per això que emfatitza en la importància de llençar els guants després que hagin estat usats i rentar-se bé les mans, abans de tocar qualsevol altre objecte. El vídeo complet es pot veure en aquest enllaç.

Les mascaretes

Pel que fa a les mascaretes, aquestes també poden jugar en contra, ja que segons els investigadors de la Universitat de Hong Kong, el coronavirus pot durar dies al plàstic, en bitllets i acer inoxidable, i almenys una setmana a l'exterior d'una mascareta facial. «Aquesta és la raó per la qual si s'utilitza una màscara quirúrgica no s'ha de tocar l'exterior», asseguren els investigadors.

tracking