Diari Més

Economia

JxCat demana a Sánchez que rebaixi l'IVA de gels desinfectants, mascaretes i EPI del 21 al 4% pel coronavirus

També proposa rebaixar el tipus impositiu dels sectors de la cultura i els esports

El Congrés buit el 17 de maig de 2007, en plena campanya per a las eleccions municipals i

La majoria dels diputats tarragonins al Congrés volen repetir candidaturaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat ha registrat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats que insta el govern espanyol a rebaixar l'IVA de gels desinfectants, mascaretes i equips de protecció individual (EPI) del 21 al 4% pel coronavirus. La formació demana que s'apliqui el tipus superreduit, reservat als béns de primera necessitat, a aquest material de protecció perquè han passat a ser «estratègics per contenir la propagació del virus». A banda, JxCat ha registrat dues proposicions no de llei més que insten a rebaixar l'IVA dels sectors de la cultura i els esports per l'excepcionalitat del moment.
La formació demana que es declari la cultura «servei bàsic essencial» i es rebaixi també al 4% l'IVA cultural, almenys durant els mesos que durin les mesures per la covid-19. «En la situació de crisi provocada pel coronavirus s'ha posat de manifest de forma més evident que la cultura està ajudant a suportar aquests moments difícils», apunta JxCat.

A més, JxCat proposa rebaixar al 10% l'IVA de l'esport i remarca que el coronavirus ha tingut un efecte «devastador»en el sector. També proposa una desgravació fiscal per a empreses patrocinadores, vinculat a la Llei de Mecenatge esportiu.

tracking