Diari Més

Economia

El Banc d'Espanya vigilarà que les entitats financeres comercialitzin els avals de l'ICO complint la normativa

L'Associació Espanyola de la Banca ja s'ha compromès a no vincular els crèdits a altres productes bancaris

Un caixer automàtic.

Un caixer automàtic.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc d'Espanya ha anunciat aquest dilluns que supervisarà les entitats financeres perquè compleixin la normativa i les bones pràctiques en la comercialització de la línia de crèdit avalada per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). A través d'un comunicat, el Banc d'Espanya ha assenyalat que els avals són «de vital importància [...] per facilitar el manteniment de l'ocupació i pal·liar els efectes econòmics de la covid-19». L'organisme bancari ha especificat que verificarà tots els protocols adoptats pels bancs i revisarà operacions concretes per avaluar-ne la fiabilitat. Per altra banda, l'Associació Espanyola de la Banca (AEB) ha emès un comunicat on assegura que es compromet a no vincular els crèdits ICO a altres productes bancaris.
«Les entitats associades a l'AEB ja han donat instruccions a la seva xarxa d'oficines per assegurar l'aplicació rigorosa del contingut dels acords», ha explicat l'associació. Entre altres aspectes, «s'ha clarificat que la concessió d'un crèdit emparat per aquesta línia d'avals no pot estar vinculada en cap cas a la contractació d'altres productes», ha afegit l'AEB.

Els dos comunicats s'han emès el mateix dia en què el govern espanyol ha desbloquejat el primer tram d'ajudes avalades per l'ICO, les quals busquen injectar liquiditat a diferents empreses i negocis gestionats per autònoms. Aquest dilluns, l'Estat ha desbloquejat 20.000 dels 100.000 MEUR destinats a aquesta finalitat.

Anem x Feina detecta irregularitats per accedir al crèdit

La patronal independentista Anem x Feina ha denunciat aquest dilluns que hi ha algunes entitats bancàries que «pretenen fer negoci amb l'obligatorietat de contractar una assegurança de vida» en els préstecs d'emergència relacionats amb la crisi de la covid-19. Anem x Feina ha exigit al govern espanyol que eviti aquesta pràctica que considera «abusiva» perquè els crèdits ja estan avalats en un 80% per l'Estat i, per tant, el risc dels bancs és «només un 20% del total». Segons l'organització, aquest «oportunisme» d'algunes entitats financeres s'ha de denunciar per «fer més força davant d'una situació d'abús flagrant».

tracking