Diari Més

Vergés reconeix menys pressió a les UCI de malalts de coronavirus: «Ha baixat el percentatge»

«No pot ser que després de Setmana Santa tornem a la situació anterior», ha avisat la consellera de Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa de seguiment de la crisi del coronavirus

Vergés confirma que han arribat a Catalunya 25.000 testos ràpids per al coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha reconegut que aquest cap de setmana ha baixat la pressió a les UCI de malalts de coronavirus. «Ha baixat el percentatge. Ara tenim 1.939 llits UCI a Catalunya i 1.482 estan ocupats per afectats per la covid-19 i no tots amb respirador», ha detallat Vergés als micròfons de Catalunya Ràdio. «Estem preparats per si ve una altra tongada. Tenim a punt l'hospital temporal de Fira Salut amb 332 llits i encara no està obert. Està tot organitzat i això és important», ha continuat la consellera de Salut, que ha volgut avisar a la ciutadania que la sortida del confinament total serà «esglaonada i progressiva». «No pot ser que després de Setmana Santa tornem a la situació anterior», ha recalcat Vergés.

«Les mesures de sortida d'aquest confinament s'han de prendre quan toqui, quan les dades ho diguin, i no abans», ha insistit la consellera de Salut, preguntada sobre la tornada a la feina dels serveis 'no essencials' a partir del 14 d'abril. «No tindrem confinament total per sempre, però tindrem mesures. No serà un ja està», ha puntualitzat Vergés, que ha posat sobre la taula exemples com la identificació de grups de risc per poder sortir al carrer, el retorn progressiu a la feina o l'obertura parcial de restaurants. «No s'obriran d'un dia per l'altre amb la mateixa massificació. Segurament, no», ha reflexionat en veu alta la consellera de Salut.

En paral·lel, Vergés ha alertat que no hi pot haver cap tipus de 'relaxació' a Catalunya. «De cap de les maneres. No podem dir encara que estiguem al pic de contagis», ha apuntat la consellera de Salut. «Les mesures d'higiene i el distanciament continuen essent clau aquests dies», ha recordat Vergés, que finalment ha admès que l'estat d'alarma ha dificultat a la Generalitat prendre mesures contra la covid-19. «Ens ha perjudicat perquè puguin ser executades des del moment zero. Però el Govern pren decisions en el marc del Procicat i som responsables del sistema sanitari. No ens han vingut a fer la feina», ha conclòs la consellera de Salut.

tracking