Diari Més

La pandèmia accelera i els EUA es prepara per a un nou Pearl Harbor

La COVID-19 prossegueix la seva acceleració elevant el nombre de contagis i morts a tot el món

Una persona travessa l'Avinguda Madison de Nova York. Es considera a la ciutat de Nova York l'epicentre de l'epidèmia de coronavirus als Estats Units

La pandèmia accelera i els EUA es prepara per a un nou Pearl HarborEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació preocupa especialment als EUA, on ja hi ha 312.000 contagis. Tant, que el director general de salut pública,JeromeAdams, ha avançat que el seu país viurà aquesta setmana un moment «com el dePearlHarboro el del 11-S», davant l'elevat nombre de morts que s'espera.

Segons les dades difoses avui per l'Organització Mundial de la Salut, avui s'han confirmat 82.000 nous casos a tot el món, la qual cosa eleva el global a 1.133.758, mentre que els morts són 62.884, 5.799 més que en la jornada anterior.

Encara que també creixen els pacients recuperats - 253.000, segons les diferents autoritats nacionals- i ja hi ha un altre país que ha començat la sortida de l'estat d'excepció: l'Iran.

UN 11-S PER TOT EL PAÍS

«Aquesta serà la setmana més dura i trista de les vides de la majoria dels estatunidencs, francament», va dir Adams durant una entrevista amb la cadena de televisió FoxNews.

«Aquest serà el nostre moment (similar al) dePearlHarbor, al del 11-S, només que no estarà concentrat en un mateix lloc. Ocorrerà per tot el país», va agregar.

Més de 2.400 estatunidencs van morir en l'atac japonès per sorpresa a la base militar dePearlHarbor(Hawaii) en 1941, mentre que altres 2.996 van perdre la vida en els atemptats terroristes de l'11 de setembre de 2001 (11-S) a les Torres Bessones de Nova York, el Pentàgon i el sinistre d'un avió a Pennsilvània.

Les defuncions pel noucoronavirusals Estats Units ja han superat totes dues xifres, amb més de 8.500 fins a aquest diumenge, però l'acceleració dels contagis i morts en els últims dies han generat pronòstics encara més ombrívols per a la setmana entrant.

tracking