Diari Més

Banca

Els usuaris del Sabadell poden reclamar la devolució de les noves comissions si les desconeixien

El banc ha començat a cobrar 15 euros trimestrals pel manteniment del seu Compte Expansión, que abans no tenia cost

Seu del Banc Sabadell

Els usuaris de Sabadell poden reclamar la devolució de les noves comissions si les desconeixienEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FACUA-Consumidors en Acció adverteix als usuaris del Banc Sabadell que poden reclamar la devolució de les noves comissions si no han tingut coneixement del canvi de les condicions del seu compte. L'entitat ha començat a cobrar 15 euros trimestrals pel manteniment del seu Compte Expansión, que abans no tenia cost.

Nombrosos consumidors estan contactant amb l'associació per a assenyalar que no han rebut cap notificació o que és ara quan han comprovat que l'entitat es va limitar a indicar-la en la bústia de correspondència que té en la banca online.

En les seves xarxes socials, Sabadell està al·legant que «A través de l'App també està disponible» i assenyala els passos, gens fàcils, per a accedir a la informació: «Per a localitzar aquesta opció: Menú (3 línies negresddela zona superior), selecciona Perfil i configuració, i posteriorment Correspondència».

FACUA critica la falta de transparència en la comunicació d'aquest canvi de condicions contractuals i recorda que el Reial decret llei 19/2018, de 23 de novembre, de serveis de pagament i altres mesures urgents en matèria financera, assenyala en el seu article 33 que «el proveïdor de serveis de pagament haurà de proposar qualsevol modificació de les condicions contractuals [...] de manera clara, individualitzada, sense acumular-la a una altra informació o a publicitat, i en paper o un altre suport durador».

Així mateix, la normativa assenyala que la notificació haurà de fer-se «amb una antelació no inferior a dos mesos respecte de la data en què entri en vigor la modificació proposada» i que «l'usuari de serveis de pagament podrà acceptar o rebutjar les modificacions del contracte marc abans de la data proposada per a la seva entrada en vigor pel mateix mitjà que li siguin notificades».

Per tot això, FACUA aconsella als usuaris afectats pel canvi en les condicions del seu compte de Sabadell i que no hagin estat notificats o no hagin tingut coneixement d'això, que presentin escrit davant l'entitat per a reclamar la devolució de les quantitats cobrades, podent posteriorment posar-ho en coneixement del Banc d'Espanya si el banc no atén les seves peticions.

tracking