Diari Més

El medicament que pot matar el coronavirus en 48 hores

Científics australians necessiten finançament per seguir endavant amb la investigació

Els dos lots retirats corresponen a Venlafaxina Retard Davur de 75 mg.

Sanitat retira dos lots d'un medicament per al párkinsonFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d'investigadors australians ha demostrat que la ivermectina, un medicament antiparasitari, pot matar el coronavirus en 48 hores en proves in vitro, segons un estudi que publica Antiviral Research.

Els experts de la Universitat de Monash a Melbourne (Austràlia) adverteixen que les proves s'han realitzat en cultius cel·lulars i que encara és necessari realitzar assajos en persones.

Una sola dosi de ivermectina «podria detenir el creixement del SARS-CoV-2 en un cultiu cel·lular, erradicant de manera efectiva tot el material genètic del virus en un termini de 48 hores».

El pròxim pas ara, assenyala la universitat en un comunicat, «és determinar les dosi humana correcta», assegurant-se que la necessària per a tractar eficaçment el virus in vitro és d'un nivell segur per a les persones.

L'ús de la ivermectina per a combatre la COVID-19 depèn de les proves preclínicas i els assajos clínics, i «es necessita urgentment finançament per a avançar en el treball», afegeix la nota.

Aquest fàrmac aprovat per l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) també ha demostrat ser eficaç in vitro contra una àmplia gamma de virus, inclosos el VIH, el dengue, la grip i el virus Zika.

L'autora principal de l'estudi Kylie Wagstaff, de la Universitat de Monash, va explicar que havien descobert que «fins i tot una sola dosi podia essencialment eliminar tot l'ARN viral en 48 hores i que, fins i tot en 24 hores, hi havia una reducció realment significativa».

Wagstaff va destacar, no obstant això, que les proves per a l'estudi es van realitzar in vitro i que és necessari fer assajos en persones.

«En temps en els quals estem tenint una pandèmia global i no hi ha un tractament aprovat, si tinguéssim un compost que ja estigués disponible a tot el món, això podria ajudar a la gent abans. Sent realistes -va considerar la investigadora-, passarà un temps abans que una vacuna estigui àmpliament disponible».

Encara que no es coneix el mecanisme pel qual la ivermectina actua en el coronavirus, tenint en compte la seva acció en altres virus, «és probable que funcioni per a detenir la capacitat del virus de amortir la capacitat de les cèl·lules amfitriones per a eliminar-lo», va dir Wagstaff.

L'ús d'aquesta medicina per a combatre la COVID-19 dependria, segons la científica, dels resultats de més proves preclíniques i, en última instància, d'assajos clínics, amb un finançament que es necessita urgentment per a continuar avançant en el treball.

tracking