Diari Més

Colpeja a la seva mare per exigir-li que compleixi el confinament i no passegi amb la parella

El jutjat d'instrucció de Múrcia ha ordenat el seu internament en un centre de menors per violència domèstica

Imatge d'arxiu dels jutjats de Múrcia.

Colpeja a la seva mare per exigir-li que compleixi el confinament i no passegi amb la parellaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat d'instrucció de Múrcia ha ordenat aquest cap de setmana l'internament en un centre de menors d'una noia que presumptament va donar una puntada de peu i va estirar dels pèls a la seva mare en exigir-li aquesta que complís el confinament ordenat per a evitar contagis de coronavirus i no s'anés a passejar amb el seu nuvi.

L'acte en el qual s'ordena aquesta mesura cautelar en règim semiobert, al qual ha tingut accés Efe, assenyala que és adequada i proporcionada a la gravetat dels fets, «ja que fa falta una resposta ràpida que pugui servir de fre a conductes com aquesta».

Indica que la fiscalia de Menors va procedir a incoar un expedient de reforma després de la denúncia de la mare, que va assegurar que en exigir-li que respectés el confinament, li havia donat puntades que van acabar amb ella en el sòl.

Després de la caiguda, la filla li hauria propinat cops de puny i estirades del pèl en tenir-la la mare subjecta de la motxilla que la filla portava amb si per a tractar que no sortís a la via pública.

L'atac va finalitzar quan el company sentimental de la mare va aconseguir retenir a la noia fins a l'arribada de la Policia i la seva posada a la disposició de la fiscalia.

Es dóna la circumstància que moments abans dels fetsla mateixa policial'havia retornat a l'habitatge en observar que anava pel carrer amb el seu nuvi sense complir les restriccions de mobilitat que estableix l'estat d'alarma decretat pel Govern central.

El jutjat atén la petició del ministeri públic, que va comptar amb el suport de l'equip tècnic fiscal i de la representació de l'autonòmica Direcció General de Família.

Diu l'òrgan jurisdiccional que aquesta cautelar «es fa necessària per a reconduir la conducta de la menor i per a evitar que torni a atemptar contra béns jurídics de la víctima».

I afegeix que les diligències compten amb indicis suficients que apunten a la suposada comissió d'un delicte de violència domèstica, en referència a les manifestacions fetes per la mare i la filla i al comunicat mèdic que va aportar la primera per a acreditar les lesions sofertes per l'atac de la filla.

tracking