Diari Més

Turquia reté un avió amb respiradors per a Espanya

Les autoritats turques han bloquejat a Ankara un avió provinent de la Xina carregat amb respiradors adquirits per Espanya

La ministra Laya en la roda de premsa d'aquest divendres.

Turquia reté un avió amb respiradors per a EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Exteriors,AranchaGonzálezLaya,ha informat aquest divendres en roda de premsa de la paralització d'un avió, que va ser bloquejat a Ankara pel Govern turc quan feia una escala en aquesta ciutat carregat de material adquirit per comunitats autònomes com Navarra, «per la seva preocupació (del Govern turc) de poder proveir al seu propi sistema sanitari».

Ha afegit que tant ella com el ministre de Sanitat, SalvadorIlla, han parlat aquesta setmana en tres ocasions sobre aquest assumpte amb els seus homònims turcs, i fruit d'aquestes converses va ser el carregament que dimecres passat va traslladar a Madrid una aeronau militar turca.

Aquest avió va aterrar en la base de Torrejón d'Ardoz amb 250.000 màscares facials, 20 màscares anatòmiques, 750 protectors oculars, 2.000 vestits protectorsEPIi 1.000 litres de líquidantibacteriano.

Turquia va enviar aquest material en resposta a la petició d'auxili que va fer Espanya a l'OTAN, una anomenada a la qual només han atès fins al moment aquest país i la República Txeca.

La ministra ha assegurat que el Govern de Turquia ha indicat que «ara com ara» aquests respiradors no sortiran del país ja que la prioritat ara són els seus malalts, però que «en un termini prudencial, en el termini d'unes setmanes, tornarà a posar-se aquest material a la disposició d'Espanya».

Quant a si es garanteix el funcionament del corredor aeri amb la Xina per al transport de material sanitari a Espanya,Layaha assegurat que sí i ha apuntat la «bona notícia» que el país asiàtic ha decidit introduir mesures de control de la qualitat dels seus productes i també per a ordenar l'arribada i sortida de vols.

«Hem establert els canals perquè el subministrament que hàgim comprat a la Xina continuï fluint regularment i normalment a Espanya», ha assegurat la ministra.

tracking