Diari Més

La Policia observa una «una certa relaxació» de la població davant les normes

Les forces de seguretat van detenir ahir a 96 persones i van practicar 11.153 sancions.

El ubdirector general de Logística e Innovació de la Policía Nacional, el comisari principal José García Molina

La Policia observa una «una certa relaxació» de la població davant les normesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha observat «una certa relaxació» de la població respecte al compliment de les normes derivades de la declaració de l'estat d'alarma amb un major nombre de sancions, detinguts i «comportaments insolidaris» quan es compleixen tres setmanes de confinament.

En roda de premsa posterior a la reunió del comitè de seguiment de la pandèmia, el cap de l'Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago; i el subdirector general de Logística i Innovació de la Policia Nacional, José García Molina, han dit que les forces de seguretat van detenir ahir a 96 persones i van practicar 11.153 sancions.

A més, la Guàrdia Civil va controlar a 147.108 persones en les carreteres espanyoles i va interceptar a 2.784 vehicles mentre que la Policia Nacional va denegar l'entrada de 154 vehicles a les fronteres terrestres amb França i Portugal de 5.318 controls.

Amb aquestes dades, García Molina ha advertit d'una «certa relaxació en les normes» perquè «estan augmentant les detencions i les sancions».

I ha llançant aquest missatge a la ciutadania: «Si us plau, respectin les normes».

El seu missatge arriba després que aquest divendres un home fos detingut per la Policia Nacional després d'intentar atacar amb dues catanes a diversos agents en el districte madrileny deMoratalazpoc després de demanar ajuda sanitària, ja que deia estar infectat percoronavirus.

El comandament policial ha qualificat aquesta intervenció de «difícil i arriscada» però en la qual no va caldre lamentar cap ferit. «Estem preparats per a actuar en qualsevol moment i lloc», ha afegit.

Com també succeeix, ha dit, amb els falsos repartidors de menjar que són en realitat narcotraficants que funcionen a manera de «telecoca»repartint cocaïna a domicili, amb detinguts a Alacant i València.

Un altre exemple es va donar a Tenerife, on la Guàrdia Civil va arrestar dues vegades a un home en 48 hores per trencar el confinament, agredir a una dona i provocar desordres públics. Ara està a la presó provisional per ordre del jutge.

Com és habitual, les forces de seguretat han advertit d'una nova estafa, a través de trucades telefòniques de falsos comercials de companyies elèctriques que simulen ser emprats i ofereixen descompte per passar més temps a casa, que només es poden contractar d'aquesta manera, via telèfon.

tracking