Diari Més

Diverses tones de material sanitari han arribat aquesta setmana a Espanya

Són tones de material sanitari com a respiradors, test de diagnòstic, màscares o guants

Un avió d'Iberia amb cargament sanitari

Diverses tones de material sanitari han arribat aquesta setmana a EspanyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha posat fins al moment a la disposició de les comunitats més de 36 milions d'unitats de material de protecció: més de deu milions de màscares, gairebé deu milions guants de nitril, un milió de test ràpids, una mica més de 65.000 bates d'un sol ús i impermeables, 84.027 bussos, més de 35.000 ulleres de protecció i desenes de respiradors, entre altres.

Però també les comunitats autònomes estan rebent material en els seus territoris per compres gestionades directament per elles i que han anat arribant aquests últims dies.

Així, el dilluns 30 de març va arribar a Madrid el primer vol del corredor aeri sanitari amb la Xina, noliejat per Ibèria, la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia SanitàriaFenini el GrupOesía, amb la col·laboració del Govern espanyol, amb tres milions de màscares.

Però també des de la ciutat xinesa deShangháiva aterrar un altre aeronau a Palma amb 17 tones de material sanitari, com 10.000 proves per a detectar elcoronavirus, mig milió de màscares quirúrgiques, cent mil màscares de protecció i milions de guants, entre altres, per a protegir al personal sanitari i als treballadors de les residències sociosanitàries.

El segon vol del corredor aeri sanitari va arribar a primera hora del dimarts 31 amb altres 30 tones de material de protecció destinat a hospitals.

A Barcelona van arribar aquest dia un total de 2,3 milions de màscares quirúrgiques, 110.000 vestits de protecció per a sanitaris, 200.000 guants de protecció i 500 test ràpids, per a ser lliurats a la Generalitat en virtut d'un acord subscrit amb l'empresa barceloninaBasicDevices.

També va arribar material encarregat per la Generalitat en diversos vols amb més material com a màscares, ulleres o micos de protecció individual.

Navarra va rebre 51.000 unitats de protecció sanitària individual -màscares mèdiques, quirúrgiques i roba de protecció- donades per la regió xinesa deGansú, amb la qual Navarra manté relacions comercials i de germanor.

Sol·licitades pel Govern càntabre, van arribar màscares, 100.000, per a l'Hospital deValdecilla.

El dimecres 1 d'abril van aterrar altres dos avions amb material sanitari, un d'ells provinent de Turquia amb 5 tones d'ajuda d'aquest soci de l'OTAN i l'altre de la ciutat xinesa deShangaiamb altres 11,7 tones de càrrega.

També va rebre aquest dia Espanya el carregament al qual el president del gegant tecnològic Huawei,RenZhengfei, es va comprometre amb Felip VI, compost per un milió de màscares, 20.000 ulleres de protecció integral, 20.000 vestits de protecció individual i 100.000 parells de guants.

A Canàries, van aterrar dues aeronaus amb 58.200 kits per a diagnòstic i 1,5 milions de màscares, adquirits pel Govern d'aquesta regió.

El dijous 2 d'abril van arribar a Madrid 12,5 tones de material sanitari per a ser distribuït entre les comunitats autònomes, amb equips de protecció individual (EPIs)i màscares, així com 167 caixes que contenen respiradors, han informat fonts de la presidència del Govern.

Per part seva, la Comunitat de Madrid va rebre el seu primer avió procedent de la Xina, carregat amb 58 tones de material sanitari per a ser distribuït immediatament entre els hospitals de la regió.

L'Ajuntament de Barcelona va comptar també una comanda de 12 tones de material sanitari de protecció enfront delcoronavirus, el major que ha fet mai el consistori.

Ahir divendres, dos avions de l'Exèrcit de l'Aire van aterrar a Madrid procedents d'Alemanya amb materials per a 50 respiradors que ha cedit aquest país a Espanya.

Per part seva, empreses com a BBVA o Inditex continuen gestionant compres per a portar material sanitari que alleugi la falta d'aquests productes.

tracking