Diari Més

Societat

Un supermercat posa el termòmetre a l'entrar per tal de «protegir» als clients

S'ha denegat l'entrada a tres compradors perquè presentaven uns 38 graus de febre

Imatge del 'control' que realitza el supermercat.

Un supermercat posa el termòmetre a l'entrar per tal de «protegir» als clientsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un supermercat deTorrevieja(Alacant)prenla temperatura corporal abans d'entrar a tots els clients, la majoria britànics, alemanys, noruecs i espanyols d'avançada edat als quals s'intenta donar confiança i protegir de la pandèmia del coronavirus.

Un empleat de l'establiment, de la cadenaUnidei situat al carrerMayorde la pedaniatorrevejensede la Mata, porta posat un equip de protecció individual (EPI) blanc amb màscara i espera a la porta a cada comprador un termòmetre infraroig per a prendre la temperatura.

L'amo del supermercat,JoaquínManuel SánchezLeal, ha explicat a EFE Televisió que els clients estan «agraïts» per aquesta mesura que protegeix tant a la plantilla de deu treballadors com, sobretot, als usuaris d'aquesta zona molt habitada per gent gran de fora que busca bon clima i viure molt prop de la mar.

«Els clients ho veuen estupendament, fins i tot hi ha gent que ve diàriament per tal que li prenguem la temperatura sense comprar», ha relatat el propietari entre riures abans d'insistir, més seriós, que els usuaris «s'ho estan prenent molt bé».

«La clientela és majoritàriament pensionista. Anglesos, alemanys, noruecs... Gent gran que viu sola i que té o no fills, però sense quepuguinestar en contacte» a causa del coronavirus, per la qual cosa aquest control els dóna «confiança» a l'hora d'adquirir els seus productes diaris per a la llar.

Durant les últimes tres setmanes, únicament s'ha denegat l'entrada a tres compradors perquè presentaven uns 38 graus de febre.

Aquest supermercat aplica aquesta mesura de protecció des del dilluns 16 de març, el primer dia hàbil després de la declaració de l'estat d'alarma del Govern, perquè SánchezLealja s'havia proveït dels equips i del material adequat.

Ho havia fet després d'escoltar per televisió les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que li feien veure que era de «sentit comú» el que anava a ocórrer: «Vaig actuar d'aquesta manera perquè vaig veure el que passava amb els meus 'veïns' xinesos i italians, i sabia que arribaria aquí».

L'establiment ha col·locat una bandera espanyola amb un crespó negre pels «caiguts a tot el país» per la pandèmia, una situació «que no ens mereixem».

tracking