Diari Més

Un missatge que va de casa en casa

El Petit Taller de Cançons llença un missatge d’esperança amb la seva cançó ‘Un nou futur’

David Melgar, Àngels López i Joan Gibert, membres de PeTaCa.

Un missatge que va de casa en casaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 1 d’abril, a les vuit del matí, els tres integrants del Petit Taller de Cançons (PeTaCa) van penjar al seu canal de YouTube el vídeo de la cançó Un nou futur, un tema composat especialment per transmetre un missatge d’esperança en aquests dies de confinament. Des de llavors, ja han tingut més de 2.800 visualitzacions, i la xifra no para de créixer.

Darrere d’aquesta iniciativa reusenca hi ha els tres integrants del PeTaCa, el músic i mestre David Melgar, l’actor i escriptor Joan Gibert i la mestra i cantant Àngels López. El grup està vinculat al camp d’aprenentatge Pau Casals, un servei educatiu del Departament d’Ensenyament, i treballen fent cançons perquè es puguin treballar a les aules de tot el país. I sempre, explica David Melgar, oferint missatges d’esperança des de tots els angles. En el seu haver hi ha per exemple el tema Obre els ulls, inclòs al Disc de La Marató de TV3 per lluitar contra el Càncer, amb més de 200.000 còpies venudes i interpretada per Els Catarres i 1.551 alumnes de diferents escoles de Catalunya; Mirall de pau, en què es parlava de la importància de l’educació musical a les escoles en el moment en què aquesta estava sent qüestionada, o Al País Blanc, una cançó creada el 2016 per conscienciar els alumnes de tot Catalunya del problema dels refugiats sirians.

«Ens vam adonar que amb la música es pot arribar molt lluny», assenyala Melgar. Ara, en l’actual context de confinament, els tres amics han decidit fer una cançó «que arribi al cor de tothom, per transmetre un missatge d’esperança i de que ens en sortirem».

Així va néixer la idea de fer Un nou futur. La lletra està escrita pel Joan, la música és del David, i compta amb la veu de l’Àngels. Tots tres van aconseguir superar les dificultats tècniques de treballar per separat i fora de l’estudi. Un cop van tenir el tema, i davant la impossibilitat de demanar la participació de les escoles, van fer una crida a través de les xarxes socials i dels professors de música, aconseguint que més de quaranta famílies gravessin un petit vídeo amb els nens de casa. Amb tot plegat es va muntar el videoclip que ja es pot visualitzar al canal de YouTube de PeTaCa. «Intentem fer sentir a tothom el convenciment que només ens en sortirem compartint, somrient, aprenent, il·lusionant-nos i, sobretot, sense deixar ningú enrere, perquè ens necessitem, ara i sempre, per aconseguir ensorrar pacíficament qualsevol obstacle que s’interposi en el nostre camí cap a la felicitat» detalla el grup. «Nosaltres sempre hem pensat que la música forma part de les nostres vides i no hi pot faltar –afegeix el David Melgar–, i en moments com aquest és quan sobresurten aquestes facetes de la humanitat que desperten més els sentits de la gent. Les arts ens ajuden a arribar a les persones».

Les cançons de PeTaCa es poden descarregar a la seva pàgina web, així com les lletres i les partitures corresponents.

tracking