Diari Més

Sanitat

Sanitat posposa l'avaluació dels MIR i prorroga tots els seus contractes

El Ministeri també aprova, de manera transitoria, que es puguin contractar metges especialistes de fora de la UE

Personal sanitari de Madrid responent als aplaudiments dels veïns.

Sanitat posposa l'avaluació dels MIR i prorroga tots els seus contractesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha posposat les avaluacions dels sanitaris residents i ha determinat la pròrroga automàtica de tots els seus contractes laborals, a més d'autoritzar la contractació de professionals extracomunitaris amb l'objectiu de fer front a la crisi ocasionada per la COVID-19.

El Boletín Oficial del Estado (BOE) publica aquest divendres una disposició general per la qual s'adopten mesures en matèria de recursos humans i mitjans per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la pandèmia de coronavirus.

Així, el departament que dirigeix Salvador Illa ha resolt posposar les avaluacions anuals i l'avaluació final de tots els residents i prorrogar els seus contractes de relació laboral, independentment de quin sigui l'especialitat o l'any que estiguin cursant.

Estableix, a més, que aquests residents percebin les retribucions que els corresponguin atenent les funcions que realitzin, «sempre que comportin un major grau d'autonomia i menor nivell de supervisió que el que els correspongués abans de la pròrroga de contracte».

Les comunitats autònomes podran decidir que els residents prestin serveis en unitats amb especial necessitat, que poden estar en el seu mateix centre, en un centre diferent de la mateixa comunitat o en una regió diferent.

El Ministeri de Sanitat gestionarà les sol·licituds de les comunitats autònomes que no comptin amb suficients residents en formació i podrà sol·licitar el trasllat d'aquests a ciutats amb majors necessitats assistencials.

En aquesta disposició general s'autoritza també «amb caràcter excepcional i transitori», la contractació de professionals sanitaris que comptin amb títol d'Especialista obtingut en Estats no membres de la Unió Europea sempre que hagin adquirit una formació qualitativa i quantitativament equivalent a la que s'atorga a Espanya.

El contracte serà d'un màxim de tres mesos prorrogables per successius períodes de tres mesos.

També es podrà contractar a les persones que hagin finalitzat els seus estudis de Formació Professional de Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria, però a les quals encara no s'ha expedit el corresponent títol.

A més, les comunitats autònomes podran disposar dels mèdics forenses i professionals adscrits a l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses que no estiguin prestant serveis essencials en l'àmbit de l'Administració de Justícia.

tracking