Diari Més

Xarxes

Un te calent de llimona amb bicarbonat no elimina el coronavirus

Aquesta afirmació es totalment falsa i s'ha fet viral a través de Whatsapp i xarxes socials

Imatge d'arciu d'una persona fent servir WhatsApp

El truc de WhatsApp perquè ningú vegi que estàs escrivintPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unte de llimona amb bicarbonat no eliminael coronavirus, tal com assegura un missatge que s'ha fet viral a través de Whatsapp i xarxes socials que atribueix l'origen d'aquesta «potinga gairebé divina» a Israel i assegura que, per això, la COVID-19 no preocupa en aquest país, una afirmació igualment falsa.

El missatge afirma que la informació sobre aquesta «recepta» procedeix d'Israel, on «aquest virus no va causar cap preocupació», i consisteix a barrejar llimona amb bicarbonat «i prendre-ho com si fos un té calent totes les tardes», quelcom que «mata de manera immediata el virus» i «l'elimina completament del cos».

Aquesta afirmació ve sostinguda pel següent argument: «Aquests dos components alcalinitzen el sistema immunològic, ja que, quan cau la nit, el sistema s'acidifica i baixen les defenses».

La realitat és que la mescla de llimona i bicarbonat en aigua calenta no serveix per a combatre el coronavirus ni alcalinitza l'organisme. Tampoc és cert que la COVID-19 no preocupi a Israel, país en el qual hi ha més de 6.000 infectats, entre ells el ministre de Sanitat.

No s'ha demostrat que cap aliment o beguda protegeixi contra el coronavirus. El doctorJaimeBarrio, del Consell Científic del Col·legi Oficial de Metges de Madrid (Icomem), recorda que la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS) i altres organismes oficials s'han pronunciat en aquest sentit.

De la mateixa manera, les autoritats sanitàries espanyoles precisen que «no cal prendre precaucions especials» amb els aliments «per evitar aquesta infecció». Així figura en un document del Ministeri de Sanitat amb «preguntes i respostes» sobre la COVID-19 redactat pel Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

Pel que fa a la suposada «alcalinització del sistema immunològic» per consumir una mescla de llimona i bicarbonat, els experts en nutrició ja han explicat que no existeix aquesta relació causa-efecte entre l'alimentació i el reforç de les defenses immunològiques.

«En persones sanes, la dieta no afecta de manera significativa al pH de la sang, encara que pugui modificar el de l'orina», precisa l'expert en NutricióJoeLeechal portal de salutHealthline.

Finalment, l'afirmació que el virus no ha causat «cap preocupació» a Israel és incompatible amb la realitat d'un país on, segons dades d'aquest dijous,la Covid-19s'ha cobrat ja 32 vides i ha contagiat a més de 6.200 persones, entre elles el ministre de Sanitat,YaakovLitzman.

tracking