Diari Més

Política

La CUP demana que Parlament i Congrés destinin part dels sous dels diputats a la sanitat pública

L'organització creu que amb les aportacions de les cambres es podrien injectar 800.000 euros al sistema de salut

L'hemis

El Congrés aprova prorrogar de l'estat d'alarma 15 dies mésACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha enviat aquest dijous una petició adreçada a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i al president del Parlament, Roger Torrent, proposant que els diputats destinin els suplements per dietes, desplaçaments i altres sobresous «per reforçar la sanitat pública en aquest context d'emergència». L'organització creu que la mesura s'hauria d'aplicar de manera «generalitzada» per evitar-ne un ús «propagandístic» i amb caràcter retroactiu des de l'inici del confinament perquè no s'ha produït una activitat «normalitzada». La CUP ha estimat que amb les aportacions de tots els diputats del Parlament i el Congrés es podrien injectar més de 800.000 euros a la sanitat pública.

En un comunicat, la formació ha recordat que en reiterades ocasions ha reclamat «rebaixar dràsticament» els sous dels alts càrrecs. Posen d'exemple, els pressupostos de 2020 on van presentar-hi una esmena que va ser rebutjada per tots els grups tret de CatECP. També apunten que van votar en contra dels comptes del Parlament. Expliquen que durant el primer ple de la legislatura al Congrés, la CUP va denunciar que s'augmentés el sous dels diputats.

Els cupaires han subratllat que les dietes i els extres per desplaçament suposen «sobresous encoberts» i rebutgen els «privilegis» atorgats als alts càrrecs. Per això, la CUP defensa la reducció del salari dels alts càrrecs.

tracking