Diari Més

Internacional

El govern danès rebutja enviar ajuda a Espanya i Itàlia pel coronavirus

Diversos partits havien presentat una petició per enviar material o personal als dos països

Imatge del passat 23 de març de diverses persones al carrer a Dinamarca.

El govern danès rebutja enviar ajuda a Espanya i Itàlia pel coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern danès ha rebutjat una petició de diversos partits d'estudiar l'enviament d'ajuda en forma de material o personal a Espanya i Itàlia per la pandèmia del coronavirus , encara que defensa reforçar la col·laboració a través de la Unió Europea (UE).

El ministre d'Afers exteriors danès, Jeppe Kofod, va ressaltar que la pandèmia està encara en la seva fase inicial i que la prioritat de les autoritats sanitàries ha de ser concentrar tots els esforços a Dinamarca.

«Aquesta pandèmia de coronavirus ha afectat a tots els països europeus alhora, i encara estem en la fase inicial, també a Dinamarca. Per això el Govern està preocupat en com respondre a aquesta situació», va dir Kofod a la televisió pública DR.

El ministre va insistir no obstant això en la importància de la col·laboració en el si de la UE i va posar com a exemple que diversos països s'hagin unit per a repatriar als seus nacionals atrapats en altres continents.

«Estem pujant la muntanya, estem en la part baixa sense saber on està el cim. Hem de tenir totes les nostres capacitats aquí, aquesta és la responsabilitat que tenen les nostres autoritats sanitàries», va dir Kofod a DR.

Els portaveus en assumptes comunitaris del Partit Liberal (líder de l'oposició), d'aliats del Govern socialdemòcrata en minoria com la roig-i-verda Llista Unitària i el Partit Social Liberal; i de l'ultradretà Partit Popular Danès havien demanat que s'estudiés una possible ajuda als països més afectats.

«Estem davant una pandèmia que no entén de fronteres i que ha esclatat amb molta gravetat a Itàlia i a Espanya, però podria haver començat aquí o a Suècia. En aquesta situació és important estendre la mà i ajudar-nos», va declarar Jan E. Jørgensen, portaveu en aquest àrea del Partit Liberal.

Aquests partits havien suggerit la possibilitat d'enviar personal o material a Espanya i Itàlia o rebre alguns pacients d'aquests països.

Dinamarca, que té una població d'uns 5,5 milions, ha registrat fins al moment 3.107 casos de coronavirus, amb 104 morts.

La primera ministra danesa, Mette Frederiksen, va anunciar fa tres dies que si les xifres es mantenen estables, després de Setmana Santa es podria iniciar una reobertura gradual i lenta respecte a les mesures de confinament dictades a mitjan mes passat.

tracking