Diari Més

Educació

El Govern avançarà el pagament de les despeses a l'escola concertada per millorar-ne la liquiditat

L'executiu recarregarà per quinze dies més les targetes moneder per a famílies amb beca menjador

Pla mitjà del conseller d'Educació, Josep Bargalló, durant una roda de premsa del 12 de març.

Bargalló dona per fet que s'ampliaran els dies de confinament i també el tancament d'escolesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha anunciat que avançarà el pagament de les despeses a l'escola concertada per millorar-ne la liquiditat. El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ho han explicat aquest dijous en el marc del Consell Escolar de Catalunya. «Conscients dels problemes» de tresoreria d'aquests centres, Torra i Bargalló han informat que s'avançaran durant l'abril els pagaments del febrer i del març. D’aquesta manera, a banda del pagament mensual de les nòmines del professorat de la concertada que el Departament d’Educació fa al final de cada mes, avançarà el finançament de les despeses de funcionament, el que es coneix com a mòduls, que fins ara es pagaven amb un decalatge de 2 mesos.
Durant la reunió, que ha tingut lloc per via telemàtica, Torra ha insistit en la necessitat que els alumnes, «sense distincions», puguin seguir l'aprenentatge. La segona avaluació va acabar el 12 de març i el Govern estudia ara com s'ha de fer la tercera. La prioritat del Govern és que els alumnes puguin continuar els estudis i definir «la tornada» al centre, quan hagi de tenir lloc, que també haurà de tenir en compte «el component psicològic».

De la seva banda, el conseller Bargalló ha subratllat que es prioritzaran els centres de màxima complexitat. Pel que fa als equipaments, ja siguin tauletes o mòbils, ha indicat que s’està arribant a acords amb companyies telefòniques per garantir la connectivitat dels alumnes.

També ha explicat que s’està enviant un qüestionari als centres perquè puguin informar sobre la vulnerabilitat dels alumnes, amb l'objectiu de prendre decisions de cara a la tercera avaluació. «No es tracta de fer temari, sinó de treballar. Es tracta de fer un treball competencial i lax», ha assegurat, afegint que és molt important que els alumnes no perdin la possibilitat d’establir contacte amb el tutor i l’escola.

Recàrrega de les targetes moneder per als àpats dels infants

D'altra banda, durant la reunió també s’ha anunciat que entre avui i demà es recarregaran les targetes moneder per a famílies que tenien beca menjador per 15 dies més, un cop exhaurides les primeres dues setmanes d’utilització. A través d’un seguit de resolucions, Educació, com administració titular de la competència sobre aquests serveis en els centres de la seva titularitat, assumirà les compensacions econòmiques pels danys i perjudicis que hagin suportat efectivament les empreses i entitats que els presten.

Pel que fa al servei de transport escolar, s’estableix continuar amb el pagament dels contractes de transport gestionats pels consells comarcals i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A aquests efectes s’estableix el pagament en concepte de bestreta a compte en el 75% de la facturació mensual prevista en el desenvolupament ordinari d’aquests serveis.

tracking