Diari Més

Economia

La UGT proposa una renda per a totes les persones que demostrin que no tenen cap ingrés durant l'estat d'alarma

El sindicat considera que les mesures extraordinàries no estan arribant a les persones amb més necessitats

Imatge d'arxiu d'unes depenedències de la Generalitat de Catalunya.

Uns 40.000 treballadors de la Generalitat podran treballar dos dies des de casa abans de l'estiuGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT ha proposat una renda econòmica per a totes les persones que demostrin no tenir cap ingrés mentre duri l'estat d'alarma, decretat el 14 de març. En un comunicat, el sindicat considera que les mesures extraordinàries no estan arribant a les persones amb més necessitats que no estan rebent cap mena d’ingrés econòmic, ni procedent d’un salari, ni dels beneficis d’una activitat econòmica ni de la xarxa de protecció social de les administracions públiques. «Creiem que encara queden forats en la nostra xarxa de protecció i necessitem cobrir-los per tal d’assegurar la supervivència de la ciutadania i la cohesió social del país», han assegurat.
«No volem deixar-nos a ningú enrere i, per això, necessitem injectar liquiditat econòmica a totes les persones de manera immediata», han afegit. L'organització en representació dels treballadors valora positivament les mesures urgents que inclou el reial decret llei 10/2020 publicat aquest dimarts ja que inclou mesures per donar resposta a algunes de les situacions de necessitat econòmica i social provocades per la situació d’emergència de salut pública.

Amb tot, consideren que només s'estan donant solució a alguns col·lectius i són incapaces de donar resposta a tota la ciutadania. «Les conseqüències d’aquesta crisi sanitària empitjoren el panorama laboral, especialment per a les persones que treballaven amb contractes especialment precaris, o que aconseguien els seus ingressos a través de l’economia informal», apunten.

Segons la UGT, l'impacte que finalment tindrà aquesta crisi sobre la ciutadania i l’augment de la vulnerabilitat econòmica i social de les famílies, dependrà de la mobilització dels recursos que disposin les administracions públiques.

«Ara mateix tota la ciutadania té garantit l’accés universal a la sanitat pública, però no l’accés als recursos necessaris per a dur una vida digna», argumenten. «No podem permetre que una altra vegada les limitacions econòmiques colpegin a les persones, ni ens podem permetre incrementar un altre cop les desigualtats socials», afegeixen.

tracking