Diari Més

Consum

El Ministeri de Consum detecta augments abusius de preus en serveis funeraris i productes higienitzants

Garzón diu que es produeix un increment «preocupant» de l'ús de jocs online durant el confinament

Ministre de Sanitat, Salvador Illa, el vicepresident d'Afers Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, amb les seves maletes de ministre.

Ministre de Sanitat, Salvador Illa, el vicepresident Afers Socials, Pablo Iglesias, ministre de Consum, Alberto Garzón, carteresACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha constatat que hi ha casos d'augments abusius de preus en el cas de serveis funeraris i en productes com gels desinfectants o mascaretes. «Hem detectat que algunes funeràries han aprofitat la pandèmia per elevar de manera discriminada els preus, en alguns casos amb 2.000 euros addicionals a la tarifa», ha dit en roda de premsa aquest dimecres a la Moncloa. Garzón ha recordat que el govern espanyol ha prohibit que el cost dels serveis funeraris superin els que existien abans del 14 de març, quan es va declarar l'estat d'alarma. La Generalitat també ha pres mesures per limitar els preus. Sobre els productes higienitzants i de protecció, el ministre ha dit que valoren la possibilitat d'actuar.
A banda, Garzón també ha desglossat altres mesures de protecció dels consumidors aprovades al Consell de Ministres de dimarts. Com la moratòria de crèdits al consum, la possibilitat de recuperar els serveis no gaudits de gimnasos, acadèmies o residències més endavant i de rebre un reemborsament de la quota si el consumidor no accepta aquesta opció. O l'opció de rebre bons a gastar en un any per compensar viatges combinats que no s'hagin pogut fer.

«Preocupant» augment del joc en línia

El ministre de Consum ha explicat que han detectat un «preocupant» augment del joc en línia durant el confinament. «Hem detectat que hi havia un problema creixent del consum del joc online», ha dit, concretament, de jocs de casino o pòquer des de dispositius electrònics. En canvi, les apostes esportives han baixat «de forma extraordinària» per l'aturada de les competicions esportives.

Garzón ha remarcat que l'augment del joc pot crear una «situació explosiva» i problemes «patològics», sobretot entre persones amb menys recursos. Per això, ha defensat la mesura aprovada al Consell de Ministres de prohibir la publicitat de jocs online tot el dia, a excepció de la televisió que ho podrà anunciar entre la 1 i les 5 de la matinada.

tracking