Diari Més

Societat

Vuit de cada deu dones reconeix dificultats a l'hora de treballar des de casa

El confinament no ha millorat el repartiment de tasques i la corresponsabilitat de les famílies

Set de cada deu dones asseguren que no han aconseguit establir un espai físic exclusiu per al treball.

Vuit de cada deu dones reconeix dificultats a l'hora de treballar des de casaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vuit de cada deu dones assegura que té dificultats per a treballar des de casa durant el confinament establert per la COVID-19 i la barrera principal en el 97 per cent dels casos són les interrupcions dels fills, segons una enquesta de l'Associació Jo No Renuncio.

El sondeig, elaborat amb les respostes de 12.604 dones i mares, reflecteix els obstacles i problemes amb els quals s'estan trobant en conciliar treball, tasques de la llar i cura dels fills durant l'aïllament a casa per l'estat d'alarma.

Gairebé la totalitat de les enquestades atribueixen aquestes dificultats a les interrupcions dels fills, seguida de falta de concentració, el 67 per cent.

La radiografia de les llars que mostra l'enquesta 'Esto No Es Conciliar' reflecteix que en el 54% de les llars estan tots els membres confinats; en el 36% dels casos, les parelles han de sortir a treballar; i en el 16% són elles les que treballen fora de la llar.

Set de cada deu dones asseguren que no han aconseguit establir un espai físic exclusiu per al treball, i tres de cada quatre no ecompleixen amb els horaris laborals, segons aquesta enquesta impulsada pel Club de Malasmadres.

El confinament no ha millorat el repartiment de tasques i la corresponsabilitat de les famílies: en el 66% de les llars s'ha mantingut i en un 13% ha empitjorat. Les dones enquestades no són optimistes que després de la tornada a la normalitat canviï aquest repartiment -així ho creu el 71%-.

Respecte a les activitats escolars dels fills, el 27% de les enquestades afirma que els seus fills estan seguint classes en línia i que en sis de cada 10 casos tenen dificultats per a realitzar-les.

Entre les principals dificultats que troben els fills per a realitzar les seves classes destaquen la falta de concentració (39%) o les dificultats per a complir els horaris (29%), així com la quantitat de tasques que han de realitzar.

Sobre la implantació del teletreball després d'aquesta experiència, el 43% creu que les empreses el facilitaran i el 21% creu que es flexibilitzaran més els horaris laborals.

tracking