Diari Més

Educació

El Govern i les universitats fixen les proves d'accés a la universitat per a principis de juliol

La Prova d’Accés a la Universitat per a més grans es posposa fins al 20 de juny

Alumnes a la Facultat d'Economia i Dret de la Universitat de Lleida examinant-se a les PAU.

Un alumne de Cervera obté la nota més alta de la Selectivitat amb un 9,9ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i les universitats de Catalunya han acordat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) les noves dates de celebració de les diferents proves d’accés a la universitat, en la seva convocatòria ordinària, així com les bases per a la flexibilització de l’opcionalitat en les matèries de la PAU 2020. Tal i com es va anunciar, el nou calendari i les bases de flexibilització s’han consensuat en el marc d’una reunió extraordinària de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils (CAAE) i, per tant, s’ha adoptat «una decisió col·legiada», segons ha destacat el secretari general del CIC, Lluís Baulenas, a la finalització de la reunió que s’ha celebrat de manera telemàtica.

L’ajornament generalitzat del calendari es pren davant l’actual situació excepcional d’emergència sanitària, per tal de minimitzar el risc de contagi per coronavirus COVID-19 entre la població. En aquest sentit, cal subratllar que «el calendari aprovat queda supeditat a possibles noves mesures que puguin adoptar les autoritats competents en relació amb aquesta pandèmia», ha afegit Baulenas.

Així mateix, el nou calendari i les bases de flexibilització permeten garantir que l’alumnat accedeixi a la universitat respectant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat que sempre –i també en circumstàncies excepcionals– han de regir l’accés i l’admissió als estudis universitaris.

La Prova d’Accés a la Universitat per a més grans de 25/45 anys (inicialment fixada pel 18 i 25 d’abril) es posposa fins al 20 de juny per la fase general, i pel 27 de juny la fase específica.

La convocatòria ordinària de les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per accedir als Graus en Educació Infantil i en Educació Primària (que havia de celebrar-se el 25 d’abril) es programa pel19 de juny.

Pel que fa a la Prova d’Accés a la Universitat (PAU), (fixada inicialment del 9 a l’11 de juny), s’ajorna als dies 7, 8 i 9 de juliol.

A partir d’aquestes noves dates per a la PAU de juny, en una pròxima reunió de la Comissió d’Accés i Afers Estudiantils (CAAE) s’acordarà el calendari de tràmits, així com les dates de les convocatòries extraordinàries de la PAU i de la PAP per accedir als graus en Educació.

tracking