Diari Més

Societat

El govern espanyol obre un compte bancari per donacions en la lluita contra el coronavirus

Illa rebat les crítiques del New York Times sobre els sanitaris 'kamikaze' i assegura que treballa per trobar material

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa per explicar l'última hora del coronavirus.

Salvador illaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha obert un compte al Banc d'Espanya per canalitzar les donacions de diners de privats en la lluita contra el coronavirus, segons ha explicat en roda de premsa el ministre de Sanitat, Salvador Illa. La iniciativa consta al paquet de 50 mesures aprovades aquest divendres pel Consell de Ministres, i estableix que les quantitats obtingudes s'hauran de destinar «exclusivament a les despeses derivades de la crisi sanitària provocada pel covid-19» i es podran dedicar a atendre pagaments relacionats a «equipaments i infraestructures sanitàries, material, subministraments, contractació de personal, investigació i qualsevol altra cosa que pugui contribuir a reforçar les capacitats de resposta» a la crisi.
El ministre Illa ha volgut rebatre també les acusacions del New York Times, que retrata a la seva portada d'aquest dimarts la situació dels sanitaris 'kamikaze' que lluiten contra el coronavirus sense material.

Illa ha afirmat que el seu executiu s'esforça per dotar-los de material i ha assegurat que la tasca des sanitaris «és exemplar». «Ens en sentim molt orgullosos tots els espanyols, i per això els aplaudim a les 8 del vespre», ha dit.

tracking