Diari Més

Empresa

Decathlon retira de la venda les seves màscares de busseig per donar-les a hospitals

En el cas d'Espanya la companyia francesa ha donat les 30.000 que tenia en emmagatzematge

Exterior de la botiga de Tarragona.

Decathlon presenta un ERTO per 8.886 treballadors a l'EstatDM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa de roba i accessoris esportius Decathlon ha retirat de la venda al públic les màscares de busseig 'Easybreathing' per a donar-les als hospitals en països com Espanya, França, Bèlgica i Itàlia, després que alguns centres les usessin com a mètode de protecció o assistència respiratòria.

En el cas d'Espanya, la companyia francesa ha donat les 30.000 que tenia en emmagatzematge a hospitals i universitats, així com el pla tècnic en 3D perquè les institucions que el requereixin sàpiguen com es crea el producte, va explicar un portaveu a EFE.

La font va assenyalar que cada hora reben noves peticions de màscares, però de moment prefereixen limitar les donacions als productes ja existents en «estoc» i no a la fabricació d'altres nous perquè seria «donar falses promeses».

«És molt precipitat i no volem donar falses promeses. Només som una empresa de distribució d'esport que pot ajudar. Volem facilitar la tasca i cooperar perquè és part del nostre esperit esportiu», va indicar.

A Itàlia, el grup ha donat ja 10.000 màscares, 30.000 a França i altres 30.000 a Espanya, però cada país va aplicant la mesura en funció de les seves capacitats.

Davant l'escassetat de màscares i respiradors als hospitals, l'utensili, famós fins ara pel seu baix preu i el seu disseny extravagant que ocupa tota la cara, va ser reutilitzat per l'empresa italiana de vàlvules de respiradors Isinnova per a assistir a un pacient amb dificultat respiratòria, una imatge viral que aviat va animar a uns altres a servir-se també d'ella.

«Conscients de les limitacions tècniques en el pla mèdic, els nostres equips de concepció s'esforcen per facilitar les recerques en curs i compartir el conjunt d'informacions tècniques d'aquesta màscara», va destacar l'empresa en un comunicat que no va precisar en quants països facilitaran aquest producte.

L'«estoc» es troba en els magatzems i botigues de la marca i serà lliurat amb l'acord de les autoritats al personal mèdic i centres de recerca que el sol·licitin a través del correu electrònic easybreath-

covid19@decathlon.com

.

tracking