Diari Més

Societat

Biòlegs, químics i farmacèutics dels Mossos s'ofereixen a Salut per ajudar en la detecció ràpida de la covid-19

L'Agrupació de l'Escala de Suport dels Mossos d'Esquadra (AESME) de CCOO envia una carta a la consellera Alba Vergés

Agents dels Mossos d'Esquadra atenent incidents policials a la sala de comandament del 112.

Els Mossos d'Esquadra es podran jubilar als 59 o 60 anysACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agrupació de l'Escala de Suport dels Mossos d'Esquadra (AESME) de CCOO, formada per biòlegs, químics i farmacèutics, ha enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, oferint-se «davant la greu crisi sanitària ocasionada pel coronavirus». A la carta ofereixen el personal facultatiu biòleg de la Divisió de Policia Científica del Cos de Mossos d'Esquadra afiliat al sindicat per dur a terme les proves de detecció ràpida del coronavirus. En un comunicat afegeixen que el personal facultatiu químic i farmacèutic de la mateixa divisió es posa a disposició del que pogués requerir, considerant que amb aquesta qualificació poden donar suport a l'administració sanitària.
El personal que s'ofereix «disposa de formació especialitzada i acreditada en el camp de la Genètica Humana, Microbiologia, Bioquímica i Biotecnologia, i poden realitzar els protocols de detecció ràpida de COVID-19 per la tècnica d'immunocromatografia, així com per PCR-Real Time».

La Unitat Central del Laboratori Biològic, on desenvolupen la seva tasca, està equipada amb els instruments necessaris per poder realitzar aquest tipus de detecció, i per això demanen a les autoritats sanitàries de la Generalitat que valorin les etapes del procés de detecció que es poden realitzar en aquesta unitat, afirmen en un comunicat.

«Tenint en compte la possibilitat de sol·licitar la prestació de serveis voluntaris» el sindicat fa l'oferiment «per tal de contribuir i ajudar en tot allò que es pugui des de l'experiència, formació i l'especialitat de què disposa el personal facultatiu biòleg, químic i farmacèutic de la Divisió de Policia Científica del cos de Mossos d'Esquadra».

L'Agrupació de l'Escala de Suport del cos de Mossos d’Esquadra (AESME) de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya inclou els professionals afiliats al sindicat que desenvolupen treballs especialitzats de caràcter científic, jurídic i econòmic al cos.

tracking