Diari Més

Societat

Nuvis i empreses assumeixen que es reduirà el nombre de convidats a les noces

Aquells que han reprogramat les seves noces per al final d'estiu i principis de tardor temen no poder celebrar-la

El 82% dels nuvis té por que hi hagi baixes entre els convidats a les seves noces.

Nuvis i empreses assumeixen que es reduirà el nombre de convidats a les nocesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tant les parelles que han hagut de posposar els seus enllaços de primavera a tardor pelcoronaviruscom les empreses proveïdores del sector donen per fet que les noces ja no podran ser com abans i que es reduirà inevitablement el nombre de convidats a les celebracions.

Ja sigui perquè alguns convidats tenen aprehensió a acudir a un esdeveniment multitudinari o perquè després de l'estat d'alarma es decreten algunes restriccions d'aforament, aquells que han reprogramat les seves noces per al final d'estiu i principis de tardor temen no poder celebrar-la per a les 200 persones que havien planejat.

Segons una enquesta del portal d'ajuda a l'organització d'enllaçosZankyou, el 82% dels nuvis té por que hi hagi baixes entre els convidats a les seves noces.

Andrea, de Barcelona, i Eva, de Ciudad Real, amb noces previstes per a tardor, han explicat a Efe que són conscients que fins a l'últim moment no tindran confirmacions reals sobre els assistents als seus enllaços.

«Les noces, almenys durant un temps, no tornaran a ser com abans. Hi haurà menys petons i abraçades i per descomptat també menys convidats», ha afirmat a Efe Cristina González, de la Finca el Campillo.

González ha assenyalat que els proveïdors de noces, principalment serveis de servei d'àpats i salons d'esdeveniments, estan aquests dies intentant preveure què pot passar en els pròxims mesos i com poden esmorteir les conseqüències.

«La nostra previsió són pèrdues d'al voltant d'un 30 per cent, contant que hi haurà menys noces enguany i que acudirà menys gent», ha afegit.

«Veurem com ens emmotllem, però caldrà prendre mesures, segurament, per exemple, col·locant a menys persones en cada taula», ha apuntat.

També RafaEcheverría, deQuilicuáservei d'àpats, ha assenyalat que les noces no s'estan cancel·lant sinó posposant, per la qual cosa «encara es pot salvar la temporada», encara que ha reconegut que hi haurà pèrdues perquè sí que cauran els convidats als enllaços.

«El que sí que seria catastròfic és que ja s'hagués de posposar tot a 2021», ha assenyalat l'empresari.

El 7 de març, l'últim dissabte abans de l'estat d'alarma, es van celebrar a Espanya les primeres i, de moment, últimes noces d'aquesta temporada, que arrenca per a la majoria de proveïdors al març i acaba a l'octubre.

Encara que enguany la temporada és una altra història, amb més noces que mai en dijous, diumenge, i fins i tot entre setmana a l'agost.

El 21 de març havien de casar-se Daniel i Carolina, en un enllaç amb 200 convidats que s'ha posposat a setembre, encara que encara no s'atreveixen a comunicar la data definitiva als seus convidats.

Tenint en compte que les parelles triguen uns 12 mesos de mitjana a organitzar el seu gran dia i es gasten una mitjana de 20.500 euros, la crisi sanitària que ha paralitzat el país representa un «imprevist» de no petites conseqüències, segons han assenyalat a Efe els responsables de Bodas.net.

Encara que més enllà d'il·lusions personals, els que temen les conseqüències econòmiques són totes les empreses que viuen de les 27.000 noces que se celebren a l'any, incloses marques de moda nupcial, floristeries, fotògrafs...

Anna, organitzadora de noces de JustMarried, ha explicat a Efe que encara que les cerimònies es posposin el sector continua fent front a despeses fixes.

«Els nostres pagaments són a terminis. Això significa que els terminis de noces posposades queden també posposats i els ingressos que teníem prevists no arribaran fins no sabem quan», ha afegit.

Ara com ara, la majoria de proveïdors de noces han posposat les noces de març, abril i mediats de maig.

Continuen en marxa oficialment les de juny i juliol, encara que tothom, començant pels nuvis, es manté a l'expectativa d'haver de canviar de data i ha demanat a les seves agències de viatges que també deixin oberts els seus vols per a uns viatges de nuvis que inevitablement es veuran afectats per la globalització de la pandèmia deCOVID-19.

tracking