Diari Més

Economia

Montero: «La crisi del coronavirus tindrà una repercussió greu als comptes públics»

La ministra d'Hisenda nega que el confinament total arribi tard: «És molt senzill fer plantejaments especulatius»

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en roda de premsa després del Consell de Ministres

Montero: «La crisi del coronavirus tindrà una repercussió greu als comptes públics»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha admès que la crisi provocada pel coronavirus «tindrà una repercussió greu als comptes públics». «Haurem de buscar els recursos suficients per fer-hi front, apel·lant també a Europa», ha assenyalat Montero aquest diumenge als micròfons de Catalunya Ràdio. De fet, la portaveu del govern espanyol considera que la Unió Europea haurà de pensar amb rapidesa en «prestacions i mesures d'acompanyament social perquè ningú es quedi enrere». En paral·lel, Montero ha negat que el confinament total arribi tard i que hagi estat un error no decretar un confinament més restrictiu abans: «És molt senzill fer plantejaments especulatius», ha avisat la ministra d'Hisenda.
Montero ha defensat que la mesura de confinament total es decreta ara després del consell dels experts sanitaris. «Es va decidir que fossin ells els que fixarien les mesures», ha recordat la portaveu del govern espanyol. «La comunitat científica ha aconsellat ara prolongar aquest període de vacances de Setmana Santa per fer front a la corba de casos de covid-19», ha subratllat Montero, que també assegura que el nombre de contagis ja s'està «contenint» els darrers dies. «El que es pretén és prolongar el període de vacances per guanyar temps perquè el sistema sanitari pugui atendre els pacients amb qualitat. Es tracta de mesures dirigides a reduir encara més la mobilitat», ha insistit la ministra d'Hisenda.

Sobre la polèmica per la gestió del material mèdic i sanitari, Montero ha reiterat que només es tracta d'un «problema d'abastiment». «Una pandèmia així és una situació inèdita a tot el món, els països s'estan quedant la seva producció nacional, no s'imaginen el que costa poder adquirir tots aquests productes. Tots volem comprar el mateix», ha justificat la ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol. Finalment, Montero ha apostat per la centralització de certes competències al Ministeri de Sanitat i ha respost a les comunitats autònomes que «mai se'ls ha dit que no comprin material sanitari».

tracking