Diari Més

Localitzen el cadàver d'un familiar víctima de COVID-19 sis dies després

La família de Manuel Pérez ha passat sis dies sense conèixer el parador del seu cadàver

Un tècnic sanitari desinfectant una llitera d'una ambulància.

Moren quatre persones més a Tarragona per coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família de Manuel Pérez, mort dilluns passat percoronavirusals 75 anys, ha passat sis dies sense conèixer el parador del seu cadàver, que han localitzat aquest dissabte en lamorgueprovisional del Palau de Gel després que el cas aparegués en els mitjans de comunicació.

El fill del finat, Luis Pérez, i la seva dona, Nuria Blanco, han anunciat aquesta tarda a través de Facebook que havien «trobat» a Manuel, mentre que fonts de la companyia amb la qual tenien contractat la seva assegurança de decés,Santalucía, han confirmat a Efe que s'ha informat la família que el mort està en el Palau de Gel.

El cas de Manuel, que va morir el dilluns a l'hospital de La Paz, ha sortit a la llum arran de la publicació d'un reportatge en 'El Mundo', en el qual Luis assegurava que a l'asseguradora «se li havia perdut el cos» del seu pare.

Al llarg de la setmana, Luis i la seva esposa es van dirigir en repetides ocasions a l'asseguradora sense obtenir detalls del parador del cadàver de Manuel.

Dijous passat, Nuria escrivia en el seu mur de Facebook: «No ens donen dades d'on està el nostre familiar mort fa 4 dies, el poso públic en xarxes socials i la resposta és la mateixa des de fa dies: 'ho posem en coneixement deltramitador'».

I, ahir, agregava aquest missatge dedicat al seu sogre: «Dia 5 i sense saber on està el teu cos. Sense poder-te donar un comiat digne, des d'on estigui vull dir-te que hi ha molta gent ajudant a trobar-te per a acabar amb aquest maleït malson, que sembla sortida d'un guió d'una pel·lícula de terror. Només vull que descansis en pau per això l'obstinació a trobar-te per a tancar etapa».

Aquest dissabte, hores després de la publicació del reportatge en 'El Mundo', Luis ha anunciat la troballa del seu pare difunt, i Nuria ha afirmat que potser se'ls permet «acompanyar-ho a la cremació, amb mesures».

Santalucíaha assenyalat a Efe que dins de «la complexitat derivada del volum de defuncions en diferents centres hospitalaris, residències de majors i domicilis particulars», la companyia està tractant de «reduir els temps d'espera» i que les incineracions o inhumacions puguin realitzar-se «en el menor temps possible» i en el lloc triat pels familiars dels morts.

«Dels diferents tràmits, i també dels retards que, per les raons exposades s'estan inevitablement produint, mantenim informades a les famílies que estan travessant un moment de dolor en unes condicions d'extrema angoixa. D'això som molt conscients, i tot l'equip humà deSantalucíaestà bolcat en l'atenció de les persones que estan passant per aquest difícil moment», conclouen.

tracking