Diari Més

Entre Alejandro Sanz i Piqué, una tarda de gols musicals contra la COVID-19

S'han recaptat més de 600.000 euros per a lluitar contra el coronavirus

El cantant Alejandro Sanz

Entre Alejandro Sanz i Piqué, una tarda de gols musicals contra la COVID-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Música i futbol junts, amb artistes com Alejandro Sanz i PabloAlboránde la mà de jugadors com Gerard Piqué o Sergio Ramos, han animat la recaptació de més de 600.000 euros per a lluitar contra elcoronavirusen un esdeveniment benèfic emès aquest dissabte via «streaming»a 180 països.

Han estat unes tres hores i mitja d'actuacions a càrrec de més de 30 artistes intercalades amb els missatges d'ànim de nombrosos esportistes que, de manera desinteressada, han volgut en primer lloc alleujar una altra tarda de confinament casolà.

Més important encara ha estat el seu segon propòsit: recaptar fons per a l'adquisició de material sanitari urgent que es canalitzaran segons les prioritats del Govern, en coordinació amb el Consell Superior d'Esports (CSD).

«Com un partit en el qual el teu equip marca gol cada cinc minuts», ha definit el locutor Toni Aguilar aquesta iniciativa en la qual ha compartit amb Eva González les tasques de conducció.

Ells han presentat passades les 18 hores al primer convidat, Rafa Nadal, qui ha reconegut «estar vivint amb preocupació els desastres que veiem cada dia» i adaptant-se «a aquesta circumstància nova que ens ha sobrepassat».

«Portarà un temps, però espero que a poc a poc anem sortint», ha dit el tennista abans de donar pas al seu «bon amic» Alejandro Sanz, qui secundat pels seus músics en una connexió múltiple ha arrencat les actuacions amb un dels seus temes seminals, «Vivint de pressa».

Aquesta tarda han estat molts els talents que han desfilat per pantalles de TV, ordinadors i mòbils, entre ells internacionals com el pianista xinèsLangLangi el porto-riqueny LuisFonsi, la xilenaMonLaferte, la mexicanaDannaPaola, l'argentinaTiniStoesseli el portuguèsDiogoPiçarra, o els colombiansJuanes,Morati SebastiánYatra, tots «en suport dels metges».

Encara que no ha cantat, no ha volgut faltar a la cita tampoc l'astre mundial del «urbà llatí» JBalvin. «Els envio a Espanya tota la meva força i la meva vibra; arribarà un moment de llum i color per a tots vostès», ha vaticinat elmedellinense.

«Passarem moments complicats i gent pròxima sofrirà, però entre tots hem de tirar-ho endavant; junts som invencibles», ha subratllat el barcelonista Gerard Piqué, qui s'ha mostrat «molt orgullós» per aquesta iniciativa deLaLigasecundada per clubs, jugadors i patrocinadors.

A mesura que les donacions passaven dels cinc zeros, se succeïen actuacions de més artistes de primera línia, com Manuel Carrasco, qui ha triat «Sempre fortes» en format acústic per la seva lletra: «Mira, jo també vaig plorar / Vaig estar trencat i vaig deixar de creure / Ara és moment de tornar voler / I donar-ho tot».

«Recordeu que aquest gol el marquem junts i serem nosaltres els que li donarem una puntada al virus», feia broma poc abans el futbolista del Reial Betis Joaquín, que ha manat el seu crit d'alè com la tres vegades campiona mundial de bàdminton Carolina Marín o la nedadora olímpica Mireia Belmonte.

La cita ha estat una oportunitat per a entrar en la intimitat de les llars de figures de primera línia repartides per tota Espanya, com Antonio Orozco, qui ha acompanyat «El meu heroi» de la seva guitarra i del piano del seu fill, o d'Antonio Carmona, qui ha cantat igualment al costat de la seva filla Luisa Fernanda.

«Jo no sé tocar ni el piano ni la guitarra, només sé cantar», ha apuntat Raphael abans d'arrencar-se «acapella»amb el seu clàssic «Com jo t'estimo» i d'agrair aquest tancament pel benestar de gent especialment sensible alcoronaviruscom ell, qui va rebre un trasplantament de fetge fa 17 anys.

I gairebé a l'una que els espanyols sortien a finestres i balcons un dia més per a aplaudir als sanitaris, Aitana entonava el seu «Et quedaràs» com a pròleg al tram final que ha comptat amb plats forts com Pablo López amb «El teu enemic» o Vanesa Martín amb «Caiguda lliure».

«Emprem aquest temps a pensar en el que no hem de perdre quan això acabi», ha reflexionat PabloAlborán, qui ha dedicat el seu «Prometo» als serveis mèdics, poc abans de donar el relleu a David Bisbal, que des d'Almeria ha triat «Sabràs» com a fermall a aquest «LaLigaSantanderFest».

Al costat de tots ells, la llista de músics participants ha inclòs a més a José Mercé, Rosario, Beret, LolaÍndigo, WillyBárcenas(Tamboret), Antonio José, Miriam Rodríguez, Lorena Gómez, L'Arravatament, Juan Magán, AinhoaArteta, Lucas Vidal, la xilenaCamii l'argentí LucianoPereyra.

Molt nombrosos han estat també els futbolistes implicats, com IkerMuniain, de l'Athletic Club;SaúliKoke, de l'Atlètic de Madrid;WuLei, del RCD Espanyol; Jesús Navas, del Sevilla FC;AsierIllarramendi, de la Reial Societat; Rodrigo Moreno, del ValènciaCF, o Santi Cazorla, del Vila-real CF.

En aquesta iniciativa promoguda perLaLigaha estat fonamental així mateix la col·laboració d'UniversalMusic, de la seva promotoraGTS, de la productora creativaKOMODOi del Banc Santander, que ha realitzat una important donació per a adquirir un milió de màscares.

D'entre tots els diners recaptats, una petita part anirà a la iniciativa #SaldremosJuntos, que busca ajudar a PIMES i autònoms afectats per laCOVID-19.

En la web www.laliga.com/laligasantanderfest es troba la informació per als qui fins a aquest diumenge al migdia desitgin realitzar més aportacions a la lluita contra elcoronavirus, per a la qual el madridista Sergio Ramos ha aportat el consell definitiu: «No hi ha millor lloc per a estar que la casa».

tracking