Diari Més

Economia

El Govern aprova un permís retribuït per als treballadors no essencials

S'ha descartat aquest diumenge establir diferència en les mesures de confinament

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en roda de premsa després del Consell de Ministres

Montero: «La crisi del coronavirus tindrà una repercussió greu als comptes públics»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha descartat aquest diumenge establir algun tipus de diferència en les mesures de confinament i de paralització d'activitat entre les diferents comunitats autònomes, com han plantejat alguns presidents autonòmics.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres extraordinari que ha aprovat la paralització de totes les activitats no essencials a partir d'aquest dilluns, ha considerat que «no té sentit» perquè el virus s'expandeix sense «cap mena de diferenciació» entre territoris o estatus econòmics.

Així ha contestat a les peticions de presidents com el lehendakari, Iñigo Urkullu, qui ha criticat la «imposició» de cessament de totes les activitats no essencials i ha advertit que Euskadi ho «adaptarà amb responsabilitat», després de la videoconferència dels presidents autonòmics amb el president del Govern, Pedro Sánchez.

Montero ha deixat clar a tots els ciutadans que serà el Govern central el que adoptarà «mesures homogènies» per a tot el territori espanyol, i ha insistit que la «unitat d'acció» amb les comunitats és «imprescindible i fonamental» per a combatre la pandèmia delcoronavirus.

De fet, ha apuntat que fins i tot la UE hauria d'actuar «de manera única», encara que cada Estat és sobirà i no es pot fer un «ordeno i comandament» a nivell europeu en aquest sentit. Però dins de les fronteres espanyoles cal «actuar tots de la mateixa manera o l'esforç d'alguns no donaria resultat».

«No és el moment de la divisió i de ressaltar les diferències, sinó d'enviar un missatge únic als ciutadans», ha insistit Montero, qui ha considerat que «ja hi haurà temps al retret o qüestions de matís que es vulguin plantejar».

També ha apuntat que el to en les reunions que el Govern té amb els representants autonòmics és «molt més constructiva» del que després es veu en els mitjans de comunicació, que sembla que s'utilitzen com a «altaveu» de les discrepàncies quan en les diferents trobades es treballa més en les coincidències.

tracking