Diari Més

Societat

La majoria de catalans creuen que el confinament s'allargarà fins als dos mesos

Un enquesta elaborada pel Gabinet CERES de Reus vol mostrar com la societat s'enfronta a la crisi de la Covid-19

Dades de la mostra del Gabinet CERES.

La majoria de catalans creuen que el confinament s'allargarà fins als dos mesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gabinet CERES ha elaborat un estudi sobre l'impacte de l'estat d'alarma pel coronavirus a la societat. El seu objectiu és veure com s'enfronta la situació actual i l'impacte de la crisi de la Covid-19 en el dia a dia de la societat.

Destaca que un 33% dels enquestats tenen dubtes reals sobre la malaltia Covid-19 i que la majoria de gent creu que el confinament s'allargarà fins als dos mesos.

Pel que fa als canvis al nivell de llar, la gran majoria dels enquestats (60%) ha aprofitat el confinament per fer tasques pendents a casa i pràcticament la meitat han aprofitat per veure pel·lícules o sèries (51%). Xatejar, llegir o fer exercici físic són altres de les activitats preferides per la ciutadania durant el confinament. Aquestes serien activitats que ajuden a relaxar-nos i evadir-nos una mica de la crisi internacional que patim, però l'enquesta també mostra com el 46% de la gent es dedica principalment a seguir les notícies.

En l'àmbit laboral més de la meitat de les persones que tenien una feina presencial fan teletreball (53%), els afectats per un tancament temporal (14%) o unERTO(9%) no representen una gran majoria tot i que gairebé arriben a una quarta part dels enquestats.

Pel que fa al que més preocupa a la societat, destaca que la salut d'un mateix passa a un segon pla, la majoria de persones es preocupen per la salut de familiars i amics. El mateix passa amb l'economia, on els enquestats, a part d'estar preocupats per l'economia global, es preocupen per la situació de familiars i amics.

En penúltim terme, els estats d'ànim mostren que els enquestats senten menys ansietat que la que es podria esperar en unes circumstàncies com les actuals (4,5 sobre 10) i es mostren optimistes (4,7 sobre 10) en què la situació actual acabarà passant.

Finalment, pel que fa als canals d'informació sobre la crisi del coronavirus, els enquestats mostren un nivell de confiança bastant alt als mitjans de comunicació i canals oficials. Són molts els que indiquen la seva desconfiança a les informacions sorgides en xarxes socials o entorns propers.

La mostra recull les dades de 702 enquestats, dels quals 373 son de Tarragona i 223 de la demarcació de Barcelona. Aquesta és la primera onada, que s'anirà ampliant setmanalment,

Dades de la mostra del Gabinet CERES.

La majoria de catalans creuen que el confinament s'allargarà fins als dos mesosCERES

tracking